Wat gebeurde er voorafgaand aan de invasie in Normandië?

Marcel Moenen reizen organiseert van 14 tot en met 18 oktober een rondreis per bus in Zuid-Engeland. Bij deze reis zullen de voorbereidingen van de geallieerden met betrekking tot de operatie ‘Overlord’,de landingen in Normandië, uitvoerig aan bod zullen komen. Ook aan de ‘Battle of Britain’ in de zomer van 1940 en de maritieme geschiedenis zal ruimschoots aandacht besteed worden. Deze keer is ervoor gekozen om de entrees van vrijwel alle te bezoeken musea in de reissom mee te nemen. Er zal op twee verschillende locaties worden overnacht om de reistijd te bekorten. Wie geïnteresseerd is in deelname word geadviseerd niet te lang te wachten met aanmelden.

Hotels en overige informatie
– Hotel Jurys Inn Southampton, Charlotte Place, SO140 TB Southampton
– Hotel Park Inn, London Heathrow, Bath Road, UB70 DU Heathrow
De reissom bedraagt € 495,– per persoon . De toeslag voor een 1-pers.kamer bedraagt € 110,-.

U dient zelf te zorgen voor een reis- en/of annuleringsverzekering.

Bij deze reis is verder nog inbegrepen : Busvervoer per comfortabele touringcar voorzien van bar-toilet-dvd enz. 4 x overnachting op basis van logies en ontbijt in prima hotels Reisbegeleiding door Hub Schetters en Marcel Moenen. Programma zoals omschreven, inclusief de entrees voor de in het programma genoemde bezienswaardigheden. In de touringcar zijn verschillende drankjes tegen gereduceerde tarieven te verkrijgen.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Marcel Moenen Reizen Burg.Kisselstraat 67 6231 HB Meerssen, telefoon 043-3652207, mobiel 06-51387237 e-mail: info@marcelmoenen-reizen.nl. Bankrekening NL65 ABNA 0556937597.

Programma
Maandag 14 oktober 2019
Omstreeks 6.00 uur vertrek vanaf de opstapplaatsen naar Duinkerken. Hiervandaan varen wij met de veerboot boot naar Dover. Aan boord heeft u tijd om te lunchen en u kunt hier geld wisselen.  Na aankomst in Engeland rijden wij naar het Battle of Britain Memorial aan de kust van Kent. Tegenwoordig behoort hier ook de Scramble Experience bij, waarbij u virtueel, bijvoorbeeld als jachtvlieger of radaroperateur, deelneemt aan de luchtslag om Engeland. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel in Southampton. Uw diner kunt u op eigen gelegenheid in Southampton gebruiken. (voor eigen rekening).  Incheck in hotel en vrije avond.

Dinsdag 15 oktober 2019
Na het ontbijt rijden we eerst naar Southwick. Hier bezoeken we vanaf 9.30 uur het ‘Southwick House’, een landhuis dat in 1944 het hoofdkwartier werd van de geallieerde expeditie macht voor de operatie ‘Overlord’. Opperbevelhebber generaal Dwight D. Eisenhower, de legerbevelhebber generaal Montgomery en admiraal Ramsay hadden er hun commandoposten. Aansluitend bezoeken we vanaf 14.00 uur het National Maritime Museum in Gosport. Hier is een rondleiding met bezoek aan de onderzeeër HMS Alliance inbegrepen. Verder is er een uiterst zeldzame Britse minionderzeeër, de X-24, die het Duitse slagschip ‘Tirpitz’ in een Noorse haven zwaar beschadigde. Later diende hij als gidsboot voor de landingen in Normandië. Duitsland is vertegenwoordigd door een ‘Biber’ onderzeeër. Na dit bezoek en indien de tijd het toelaat heeft u nog wat vrije tijd in Gosport.

Woensdag 16 oktober 2019
Na het ontbijt vertrekken wij naar het Bovington Tank Museum. Bovington is een absolute must .Meer dan 260 tanks en pantservoertuigen geven een beeld van de eerste Britse tank tot de huidige types. Teveel om op te noemen. Diverse modellen uit de Eerste Wereldoorlog, een ‘Duplex Drive’ met opgezet scherm, de Panzerhall met o.a. de rijvaardige ‘Königstiger’.
In de middag bezoeken we dan het Museum of Army Flying . Wat het kleine ‘Museum of Army Flying’, de Legervliegdienst, zo bijzonder maakt is de aanwezigheid van alle door de geallieerde ingezette zweefvliegtuigen, niet alleen de bekende Waco en Horsa maar ook de reusachtige ‘Hamilcar’ die een kleine tank kon vervoeren. Ook de naoorlogse periode wordt vertegenwoordigd o.a. door helikopters. Na dit bezoek reizen we naar ons tweede hotel van deze reis nabij Heathrow.

Donderdag 17 oktober 2019
Bletchley Park was het geheime informatiecentrum van de geallieerden, ondergebracht in een typisch Engels landhuis, steeds verder uitgebreid met barakken, de geboorteplaats van de eerste computer. Deze werd daar ontwikkeld om de met de uiterst gecompliceerde Duitse ‘Enigma’ codeermachine versleutelde militaire berichten te ontcijferen. Te zien zijn een aantal soorten Enigma’s en een replica van de ‘Colossos’, de allereerste elektronische computer. In de middag brengen wij u naar het centrum van Londen. Hier kunt u tot in de avonduren invulling geven aan uw eigen wensen. Bezoek de HMS Belfast, het indrukwekkende Imperial War Museum of geniet op willekeurig welke manier dan ook van deze geweldige stad. Hier kunt u ook het diner gebruiken alvorens wij terugrijden naar ons hotel nabij Heathrow.

Vrijdag 18 oktober 2019
Dit is de laatste dag van deze reis. Op weg naar Dover brengen we nog een bezoek aan Het Battle of Britain museum in Hawkinge, Kent. Hier vinden we de resten van meer dan 700 tijdens de luchtslag gecrashte vliegtuigen, alsook voertuigen figuren en wapens. Na dit bezoek rijden we naar de haven van Dover voor de overtocht naar Duinkerken. Aan boord kunt u nog een warme maaltijd gebruiken en uw laatste Britse Ponden terug omwisselen naar Euro’s. Vanaf Duinkerken rijden we met nog een pauze terug naar de halteplaatsen in Nederland. Aankomst omstreeks 21.30 uur.

Programma onder voorbehoud, vertrek tijdstippen worden tijdens de reis medegedeeld.

Entreegelden die in de reissom zijn inbegrepen
-Battle of Britain monument te Dover
– Bezoek inclusief een lezing in Southwick House
– Bezoek aan HMS Alliance, onderzeeër van het Nationaal Maritieme Museum
– Bezoek aan het Tank Museum in Bovington
– Bezoek aan het Museum of Army Flying
– Bezoek aan Bletchley Park
– Bezoek inclusief stadsrondrit in Londen
– Battle of Britain museum te Hawkinge / Kent
-Het indrukwekkende Southwick House nabij Portsmouth. De legendarische woorden, “Let’s go”, werden hier door generaal Eisenhower gesproken en markeerden het begin van de invasie.

Let op
In 2019 kunnen er wat omstandigheden gaan veranderen met betrekking tot het reizen naar het Verenigd Koninkrijk ingevolge de Brexit. Ook wij zullen eventuele wijzigende regelgeving blijven volgen en u indien nodig daarover informeren.

Het is in ieder geval noodzakelijk dat u voor deze reis beschikt over een geldig reisdocument voor het Verenigd Koninkrijk.

Aanmelden
Aanmelden is mogelijk bij Marcel Moenen Reizen Burg.Kisselstraat 67 6231 HB Meerssen, telefoon: 043-3652207, mobiel 06-51387237. Per mail: info@marcelmoenen-reizen.nl  Bankrekening NL65 ABNA 0556937597

 

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook