Onderstaand oorlogsmonument staat op de hoek Heerlerweg-Bernardstraat  in Hoensbroek. Het werd opgericht op initatief van rector J. Moonen van de parochie Onze Lieve Vrouw van de Boodschap uit dankbaarheid voor het feit dat Hoensbroek tijdens de Tweede Wereldoorlog gevrijwaard is gebleven van oorlogsgeweld.

Het bestaat uit een sokkel van Kunradersteen met daarop een kruis met Maria en Johannes, gemaakt door de beeldhouwer J. Weerts uit Maastricht. Het is circa 3 meter hoog. De tekst op het monument luidt: Hulde, Dank en Trouw. Het werd ingezegend door mrg. Lebouille op 2 mei 1949.

monument Heerlerweg Hoensbroek

 Na jarenlang ijveren werd het recentelijk weer voorzien van een spot en er werd een plaquette vervaardig waarop de geschiedenis van dit monument staat vermeld. Deze plaquette zal medio mei 2019 met enig ceremonieel bij het monument worden geplaatst

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook
Lees ook: