Nieuw: Familiedrukwerk uit de collectie van het NGV
De Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) heeft in de loop van jaren een grote verzameling van familiedrukwerk opgebouwd. De vrijwilligers van het NGV zijn druk doende om deze verzameling te scannen en te digitaliseren zodat deze online doorzocht en bekeken kan worden. Het gaat hier met name om krantenknipsels gerelateerd aan geboortes, overlijdens, huwelijken en vieringen. De index op het digitaal beschikbare familiedrukwerk, met ruim 392 duizend persoonsvermeldingen, is nu opgenomen op Open Archieven. Op Open Archieven zijn nu bijna 207 miljoen historische persoonsvermeldingen te vinden.

NB: voor het inzien van de scans op de website van het NGV dient u lid te zijn van het NGV en ingelogd te zijn op www.ontdekjouwverhaal.nl.

Korting op Open Archieven-abonnement voor NGV-leden
Open Archieven en het NGV hebben afgesproken om samen te werken. Met alle huidige informatie op Open Archieven zijn al veel stamboomonderzoekers gebaat. Het NGV-familiedrukwerk vormt een welkome uitbreiding van die informatie. Vandaar dat we NGV-leden nu 15% korting aanbieden op het Open Archieven-abonnement.

Er is een speciale abonnementspagina met de exclusieve kortingsactie voor NGV leden: https://www.openarch.nl/abonnement_voor_ngv_leden

Op deze pagina kunt u lezen wat het abonnement inhoudt, waaronder: – het ontvangen van e-mail notificaties als er nieuwe akten zijn voor uw zoekopdracht – het downloaden van lijsten van zoekresultaten en akten om bijv. in Excel te verwerken – direct inzicht krijgen in kinderen en voorouders bij akten. Een abonnement kost normaal € 26,60, maar voor NGV leden nu dus slechts € 22,61! U hoeft het Open Archieven abonnement maar één keer te betalen, er zijn geen jaarlijks terugkomende kosten.

Let wel: op de betaalpagina zal worden gecontroleerd of uw e-mail adres bij het NGV bekend is als lid.

Toegevoegde bronnen
Wekelijks worden er aan Open Archieven nieuwe gegevens toegevoegd in de vorm van updates die archieforganisaties en heemkundeverenigingen beschikbaar stellen.

Een wat grotere toevoeging betreft de nadere toegang “Alfabetische naamlijsten van correctioneel veroordeelden” op de “Vonnissen in strafzaken uit Assen (1838-1893)” van het Drents Archief. Deze vonnissen zijn nu ook via Open Archieven doorzoekbaar.

Uitbreiding is er dit maal ook doordat de gegevens van Historisch Archief Westland op Open Archieven worden gepresenteerd. De openbare akten van de burgerlijke stand van de gemeenten Naaldwijk, ‘s-Gravenzande, Monster, De Lier en Wateringen kunt u nu dus ook op Open Archieven doorzoeken!

Geef uw mening / stel uw vraag Op het Stamboom Forum is een forum specifiek voor Open Archieven en haar gebruikers. In dit forum kunt u uw mening geven over Open Archieven, kunt u vragen stellen over de werking, kunt u suggesties/verzoeken voor functionaliteit of bronnen doen en kunt u tips geven.

Mis niets, neem een abonnement!
Wilt u akten downloaden in GEDCOM of PDF? Wilt u relaties automatisch inzichtelijk maken op basis van gegevens op Open Archieven? Wilt u een notificatie ontvangen als er nieuwe zoekresultaten zijn?Neem een abonnement op Open Archieven

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook
Lees ook: