Wist je dat in Heerlen de eerste vrouwelijke politieagenten van Nederland in dienst waren? Vanaf 1953 maakten zij deel van het Heerlens politiekorps en verlegden daarmee grenzen voor de rest van Nederland. De stadshistoricus heeft samen met Parkstad Theater Heerlen en SCHUNCK* gezocht naar agentes van het  eerste uur voor een project tijdens de Maand van de Geschiedenis 2019 en inmiddels is bekend wie deze dames waren. Met veel dank aan Sjaak Giezenaar, voormalig politieman in Hoensbroek en anderen!

politievrouwen Heerlen

Wie meer informatie heeft over de eerste vrouwen bij de politiecorpsen van Heerlen en omgeving  in de periode ’50 –’60 wordt gevraagd een mailtje te sturen naar m.lemaire@historischgoud.nl  Dus heeft u tips, was u erbij of weet u er meer van? Laat het ons weten!

 

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook
Lees ook: