Bestuurslid van Heemkundevereniging Hoensbroek Han Ruyters heeft sinds 25 jaar een prentbriefkaartenantiquariaat in Utrecht en heeft zijn sporen verdiend in deze handel. Behalve dat hij al vanaf de start van de heemkundevereniging daarvan bestuurslid is, is hij bovendien lid van veel verenigingen op dit gebied.

In de loop van de tijd kreeg hij regelmatig collecties aangeboden gekregen die hij musea en in regionale of nationale archieven heeft kunnen onderbrengen maar wanneer particulieren in mijn winkel aangaven dat ze iets wilden verkopen, hoorde hij regelmatig dat juist die dingen, die waarde hebben, al lang en breed weggegooid zijn omdat men niet gedacht had dat dit nog waarde had. ‘Verzamelwaardig’ is heel ruim begrip. Denk daarbij aan oude foto’s, posters, prenten, prentbriefkaarten, drukwerk, folders en dergelijke.

Taxatie-avond op maandag 6 mei a.s. in het verenigingsgebouw
Zoals in het tv-programma ‘Tussen kunst en kitsch’ door het hele land op locatie taxaties verricht worden, zo wil dhr. Ruyters dat ook een keer onder voor de leden van Heemkundevereniging Hoenbroek doen. Hij wil een taxatieavond houden op maandag 6 mei a.s. in het verenigingsgebouw aan de Schuinstraat 2a houden van 18 uur tot 19.30 uur. De taxatierapporten worden uitsluitend schriftelijk opgesteld wanneer het materiaal aan onze vereniging geschonken wordt en wij het voor ons archief kunnen gebruiken.

Wie vragen heeft maghem hierover contacteren: Han Ruyters, Oudegracht 284,3511NW Utrecht, 06-52394610, info@megacarta.com

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook