Op vrijdag 21 juni vindt alweer de negende Habetslezing plaats. Spreker dit jaar is dr. Mathieu Segers (Maastricht, 1976). Hij is professor Eigentijdse Europese Geschiedenis en Europese Integratie aan de Universiteit Maastricht, Dean van het University College Maastricht en onder meer verbonden aan de WRR en lid van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV).

In de lezing, die hij de titel gaf ‘De twee zielen van Europa’, behandelt hij de eeuwige vraag wat Europa tot Europa maakt en Limburg tot een onderdeel daarvan. Hij bespreekt de cruciale rol die cultuur hierin speelt, naast de brute krachten van geografie en geschiedenis en doet dit tegen de achtergrond van de grote problemen in het Europa van de EU van vandaag. Hij onderzoekt wat cultuur en culturele samenwerking te bieden hebben om de actuele Europese uitdagingen het hoofd te bieden.

In deze lezing zal Segers voortdurend dwarsverbanden leggen tussen de (recente) Europese geschiedenis en de Europese cultuur – zowel haar duistere schaduwen als haar schitterende voorbeelden – en deze verbinden met de toestand in en om het Europa van het heden.

Let op! Aanmelden is mogelijk tot en met vrijdag 14 juni! plaats van handeling is Limburgs Museum, Keulsepoort 5 te Venlo. Tijd: 19.30-22.00 uur Meer informatie: Klik hier. Inschrijven kan hier.

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook