Op woensdag 12 juni a.s. om 19.30 uur wordt in café De Tramhalte in Roermond Platbook 21 gepresenteerd. Het thema van dit 21e deel in de reeks bloemlezingen in het Limburgs dialect is ‘Gans greun’. Daarbij kan groen natuurlijk verschillende betekenissen aannemen en dat blijkt ook wel uit de teksten die bijna negentig auteurs uit de hele provincie instuurden.Onder hen bevinden zich bedreven auteurs die al een goede naam hebben opgebouwd in de Limburgse dialectliteratuur, maar ook diverse nieuwkomers.Platbook 21 bevat werk van Peter Kleuters, Toos Schoenmakers, Phil Schaeken, Ron Verhees, Maurice Hinzen, John Hertogh, Jan Titulaer, Jack Jacobs, Har Sniekers, Leonne Cramers, Karel Ruiten, Jan Feijen, Mathieu Maas, Riky Simons-Julicher, Wim Kuipers, Ton Donders, Wim Heijmans, Paul Weelen, Mien Wijnhoven, Jan Maas, Truus Verbong-Simons, Wiel Roeselers, Wim Kallen, Ton van Wegberg, Tjeu Wetzeler, Paul Caquelein, Mia van Wegberg-Kurvers, Mia Engels, Lisa Naus, Miranda Meuwisse-Vergoossen, Paul van Huet, Marleen Thijssen, Marianne Wulms-Hovens en Marij Janssen.

Het was voor het eerst dat twee redacteuren zich aan de selectie van de bundel verbonden: politici Ger Koopmans en Geert Gabriëls redigeerden deze editie. Zij namen alle teksten drie keer door en na uitgebreid beraad kozen zij er 37 uit die hen het meeste aanspraken of beroerden. Ook keken ze naar de toepassing van het thema, de kwaliteit en de spreiding. Hierbij lieten ze het uitgangspunt van ‘een tekst per schrijver’ enigszins los.

Platbook 21 is evenals alle voorgaande nummers voor 9,90 euro te koop in diverse Limburgse boekhandels, evenals via www.ticshop.nl.

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook