U ziet ze vliegen… Bedoeld zijn natuurlijk de zweefvliegtuigen die je op zomerse dagen boven Venlo ziet: ranke witte toestellen die vrijwel geruisloos door het luchtruim bewegen. De een laat een passagier genieten van het enorme uitzicht, de ander probeert hoogte te winnen voor een afstandsvlucht van enkele honderden kilometers.

Op maandag 17 juni organiseert LGOG Kring Venlo een lezing over deze historische en duurzame sport. Na een inleiding over wat zweefvliegen nu precies is, belicht spreker Marcel Hogenhuis (VEZC) tal van aspecten uit 90 jaar zweefvlieghistorie met veel authentiek beeldmateriaal: het begin in Tegelen, het eerste zelfgebouwde zweefvliegtuig, de periode in Well, het zweefvliegen in Venlo tijdens WO-2 tot en met de fusie van de Eindhovense Aero Club met de Venlose Zweefvlieg Club eind 2016. Al met al een boeiend stuk luchtvaarthistorie.

Deze lezing vindt plaats in Gemeenschapshuis De Bantuin aan het Pastoor Kierkelsplein 20 te Venlo en duurt van 20.00 tot 22.00 uur. De entree is voor leden van het LGOG gratis en van niet-leden wordt een bijdrage van €5 gevraagd. Meer informatie: Klik hier.

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook