Op 13 juli verscheen op de website van Thuis in Maastricht een leuk artikel over een apart hoofdstuk uit de Maastrichtse geschiedenis.

Honderd jaar geleden eisten de Belgen namelijk de hele stad en geheel Limburg op. Compensatie voor geleden schade in WO I, aldus Brussel. De schrijver van dit artikel, Hans Moleman, stuurde een mail met een link van zijn artikel op de website van Thuis in Maastricht naar het bureau van het LGOG met de volgende woorden: “Met dank voor de inspiratie!”  Hij had zijn inspiratie voor dit artikel verkregen na het lezen van het laatste verschenen nummer van de Maasgouw! Het LGOG en de Maasgouw worden dan ook bijzonder goed vertegenwoordigd in dit artikel.

Belangstellenden kunnen volledige artikel hier lezen:  https://www.thuisinmaastricht.nl/1919-maastricht-werd-toch-niet-belsj/

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook
Lees ook: