Soms gebeurt het dat een verborgen parel uit de Limburgse literatuurgeschiedenis komt bovendrijven.
In de boekenkast van mediëvist Ludo Jongen bevinden zich twee fraaie legendebundeltjes, uit de erfenis van zijn grootvader. Het zijn geïllustreerde uitgaafjes van vlak voor de Tweede Wereldoorlog, uitgegeven bij de Gebroeders Van Aelst in Maastricht en geschreven door pastoor Ad. Welters. Getroffen door diens vertelkunst ging Ludo Jongen op zoek naar de auteur.

Ad Welters

 

In het nieuwe Literatuurportret gaat Ludo Jongen op zoek naar de uit de Limburgse literatuurgeschiedenis verdwenen pastoor. Ad. Welters was niet alleen een actief amateurhistoricus en heemkundige maar ook een rasverteller. Het literatuurportret dat hem voor even uit de vergetelheid haalt leest u hier.
‘Literatuurportret’ wordt geschreven door leden van de Commissie Literatuurgeschiedenis van het LGOG en door hen uitgenodigde auteurs. De redactie is in handen van Ben van Melick en Ine Sijben. Onder het thema ‘Literatuurgeschiedenis’ op de site van het LGOG vindt u informatie over de activiteiten van de Commissie Literatuurgeschiedenis. Daar kunt u ook de eerder verschenen literatuurportretten lezen.

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook
Lees ook: