Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding in Limburg opent het Nederlands Mijnmuseum een pop-up museum met de tentoonstelling Kolen & granaten. Het pop-up museum over de mijnen in de Tweede Wereldoorlog is gratis toegankelijk voor publiek van 3 tot en met 29 september, elke dinsdag tot en met zondag van 10.30 tot 16.15 uur. Voor de bemensing zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om mensen te ontvangen en te begeleiden tijdens hun bezoek aan het pop-up museum. Het gaat bij deze activiteit in het pop-up museum Kolen & granaten om vrijwilligerswerk op oproepbasis voor  minimaal 8u per week waarbij de uren in overleg vastgesteld worden

Heb jij affiniteit met het mijnverleden, de Tweede Wereldoorlog of, of beter nog, met allebei? Interesse of eigen herinneringen? Lijkt het je leuk om gasten van het pop-up museum een inspirerend bezoek te verzorgen? Meld je dan aan als vrijwilliger!

 

Kolen en granaten

 

Wat kun je van ons verwachten?
– Betekenisvol vrijwilligerswerk waarin je het mijn- en oorlogsverleden doorgeeft.
– Ontmoetingen met geïnteresseerde bezoekers.
– Een tijdelijk plekje in ons vrijwilligersteam met doorgroeimogelijkheden naar het Nederlands Mijnmuseum.
– Een korte, interne opleiding zodat je goed voorbereid van start gaat.

Wat verwachten we van jou?
– Kennis over het mijn-/oorlogsverleden of bereidheid om erover te leren.
– Beschikbaarheid tijdens de maand september, minimaal één dag per week (10.30 tot 16.15 uur).
– Flexibiliteit en betrokkenheid om het pop-up museum samen tot een succes te maken.
– Je bent een goede verhalenverteller en geeft mensen graag een rondleiding. – Je bent betrouwbaar, representatief en sociaal.

Kun je ook niet wachten tot het pop-up museum opent en wil je hier onderdeel van zijn? Stuur dan snel een mailtje met je motivatie en je beschikbaarheid in de maand september naar communicatie@nederlandsmijnmuseum.nl

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook