Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Heerlen werd bevrijd. In het kader daarvan organiseren De Vondst, het centrum voor archeologie in Limburg, Historisch Goud, het erfgoedbedrijf van gemeente Heerlen, en verhalenplatform Heerlen Vertelt samen met inwoners van de regio Parkstad de tentoonstelling ‘De vondst vertelt’. ‘De vondst vertelt’ geeft een inkijkje in het dagelijkse leven van inwoners van het huidige Parkstad tijdens de bezetting en bevrijding. Uit persoonlijke archieven zonden bewoners voorwerpen met verhalen in. Deze ruim 30 vondsten vertellen elk een uniek verhaal uit die tijd.
Op de datum dat heel Heerlen 75 jaar geleden bevrijd werd, namelijk woensdag 18 september, opende deze tentoonstelling officieel zijn deuren. De tentoonstelling is nog te bezichtigen tot en met 31 december 2019, op dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. Toegang is gratis.  Voor meer informatie kunt u kijken op www.devondst.nl/vertelt
Op www.heerlenvertelt.nl kunt u nog steeds uw verhaal kwijt. De meest in het oog springende verhalen worden nog aan de tentoonstelling toegevoegd.

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook