Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Heerlen werd bevrijd. In het kader daarvan organiseren De Vondst, het centrum voor archeologie in Limburg, Historisch Goud, het erfgoedbedrijf van gemeente Heerlen, en verhalenplatform Heerlen Vertelt samen met inwoners van de regio Parkstad de tentoonstelling ‘De vondst vertelt’. ‘De vondst vertelt’ geeft een inkijkje in het dagelijkse leven van inwoners van het huidige Parkstad tijdens de bezetting en bevrijding. Uit persoonlijke archieven zonden bewoners voorwerpen met verhalen in. Deze ruim 30 vondsten vertellen elk een uniek verhaal uit die tijd.

Programma
Op de datum dat heel Heerlen 75 jaar geleden bevrijd werd, namelijk woensdag 18 september, opent de tentoonstelling officieel zijn deuren. Het programma ziet er als volgt uit:
16.30    Inloop
17.00    Welkom
17.10    Gesprek met ooggetuigen WOll
17.30    Bezoek tentoonstelling
19.00    Einde

Aanmelden opening
We hopen u woensdag 18 september te mogen verwelkomen en met een hapje en drankje samen te proosten op de vrijheid. Aanmelden kan via email: ontdek@devondst.nl. Geef daarbij aan met hoeveel personen u komt. Als u zich al eerder via mail al heeft aangemeld, hoeft u dat niet nogmaals te doen.

Bereikbaarheid 
De opening vindt plaats in De Vondst aan het Raadhuisplein 20 in Heerlen. Als u met de auto komt, kunt u parkeren op 1 minuut loopafstand in de Q-Park Raadhuis parking aan de Uilestraat 4. Komt u met de bus? Plan uw busreis via www.9292.nl. Komt u met de trein? Vanaf treinstation Heerlen is het acht minuten lopen. Loop vanuit het station de Geerstraat is en sla dan links de Honigmannstraat in. Loop die uit tot aan Q-park Raadhuis en ga naar links de Geleenstraat in en dan direct de eerste rechts naar het Raadhuisplein. Aan uw rechterzijde bevindt zich op nummer 20 De Vondst.

Bezoek tentoonstelling
Mocht u de opening niet kunnen bijwonen, bent u van harte uitgenodigd de tentoonstelling na 18 september te bezoeken. Dat kan tot en met 31 december 2019, op dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. Toegang is gratis.  Voor meer informatie kunt u kijken op www.devondst.nl/vertelt .

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook