Tijdens de tentoonstelling depARTment STORE wordt de oude functie van SCHUNCK als warenhuis gecombineerd met de bijzondere collectie van SCHUNCK.

Deze collectietentoonstelling, die opent op 12 oktober, toont een dwarsdoorsnede van 75 jaar verzamelen. Ingedeeld in vier thema’s rondom kunsthistorische genres toont zij ensembles van kunstwerken die sinds de jaren ’50 zijn aangekocht. De expositie is te zien van 13-10 tot 15-10.

Verwijzend naar de geschiedenis van het Glaspaleis als voormalig warenhuis wordt een reeks van ‘multiples’ verkocht. Deze zijn speciaal voor SCHUNCK gemaakt door een selectie van collectiekunstenaars. De multiples worden vervaardigd in een oplage van 25 stuks, waarvan één wordt toegevoegd aan de collectie.

Als onderdeel van de tentoonstelling tovert Christie van der Haak de buitenvitrine van SCHUNCK om in een visueel overweldigende installatie die bestaat uit van der Haak’s kenmerkende felgekleurde patronen, schilderijen en wandkleden.

De presentatie vindt plaats in een winkelconcept waarin de bezoeker niet alleen kan kijken, maar ook voor deze gelegenheid speciaal gemaakte multiples (kunstwerken in oplage) kan kopen. Voor de tentoonstellingsvormgeving werkt SCHUNCK met interieurontwerper Maurice Mentjes.

Op deze expositie is werk te zien van: Karel Appel, Armando, Maria Barnas, Eugene Brands, Hadassah Emmerich, Romy Finke, Daan van Golden, Christie van der Haak, Aad de Haas, JCJ van der Heijden, Ger Lataster, Lotte van Lieshout, Rik Meijers, Tanja Ritterbex, Clary Stolte, Johan Tahon, Ina van Zijl.

Multiples door
Maria Barnas; Romy Finke; Christie van der Haak; Thomas Raat; Tanja Ritterbex; Marjolein Rothman; Charlotte Schleiffert; Clary Stolte; Han Schuil; Marjolein Rothman; Esther Tielemans.

Opening
depARTment Store – 75 jaar beeldende kunst in Heerlen zal op 12 oktober om 17:00 uur  2019 openen samen met de tentoonstellingen Cristie van der Haak – Knister kansper knoesper, George Korsmit – Homage to the Soul.

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook