Op zaterdag 14 september is er op het Pancratiusplein in Heerlen van 13.00 tot 22.30 uur een eigentijds sprankelend muziekevenement:  SCHUNCK Muziek- en dansschool viert 75 jaar Vrijheid. Op drie podia gaan muzikanten en dansers solo, in groepsverband en in spontaan samengestelde formaties optreden. Maar er treden ook bestaande formaties op zoals het Reünie-orkest van de Limburgse Jagers, BigBand InMotion, Presidents of Antartica, HepCats en de SLIM-Vitzkids bigband. Entree: gratis.

Word jij de Artiest van de Vrijheid?
Het spannendste onderdeel van het programma is de wedstrijd Artiest van de Vrijheid. Daaraan kan iedereen meedoen in de categorieën instrumentaal, dans en zang. Zowel individueel als in groepsverband (dansgroep, orkest, band, ensemble, koor). Je treedt dan op op één van de drie podia op het Pancratiusplein. Alles staat in principe vrij. De enige voorwaarde is dat je met het optreden op enigerlei wijze uitvoering geeft aan het thema VRIJHEID. Zangers en dansers kunnen bij het uitvoeren van hun act ondersteund worden door live muziek.
Je optreden wordt beoordeeld door een driekoppige deskundige jury. Word jij de winnaar van deze wedstrijd, dan krijg je een geldbedrag van € 100,- én een professionele opname in de studio van de muziekschool. Verder is er voor de winnaars in de categorieën instrumentaal, dans en zang elk een prijs beschikbaar van € 50,00.
Je kunt je voor deelname aan de wedstrijd aanmelden via muziekendans@schunck.nl. Maar dat kan ook nog op de dag van het evenement. Meld je dan even bij Ralf Jacobs, coördinator van het evenement.

Het evenement is een coproductie van SCHUNCK Muziek- en dansschool en het Comité 4 en 5 mei Heerlen.

Doorlopend workshops muziek
Tijdens het festival zijn er op diverse podia continue workshops en demonstraties van leerlingen en docenten van SCHUNCK Muziek- en dansschool. In de Iglo: van 13 tot 20 uur doorlopend silent hubworkshops, in de Cinemabus: van 13 tot 17 uur doorlopend luistercursus, audities Artiest van de Vrijheid en films over de bevrijding en in de tent van 13 tot 17 uur doorlopend probeersessies piano, akoestische gitaar, saxofoon en klarinet, zang klassiek en musical, fluit, akoestische gitaar, viool en cello etc. etc.

Programma

 12:30 Free(dom ) Jamsession Marc Huynen 13:00 Arons-Keymusicpodium
13:00 Slim Vitzkids Bigband 14:00 SCHUNCK Hoofdpodium
14:00 Dansgroep Christina Cuypers 14:30 Arons-Keymusicpodium
14:30 Bigband InMotion 15:30 SCHUNCK Hoofdpodium
15:30 Anita Knubben; dwarsfluit 16:00 Arons-Keymusicpodium
15:30 Artiest van de Vrijheid; wedstrijd 16:00 Arons-Keymusicpodium
16:00 Strijkorkest Theo M +Andrea Y 16:30 SCHUNCK Hoofdpodium
16:30 Musical unlimited optreden 17:00 Arons-Keymusicpodium
17:00 Limburgse Jagers 17:45 SCHUNCK Hoofdpodium
17:45 Why Monday 18:15 Arons-Keymusicpodium
18:15 Limburgse Jagers 19:00 SCHUNCK Hoofdpodium
19:00 Artiest van de Vrijheid; wedstrijd 19:30 Arons-Keymusicpodium
19:30 Hepcats 20:30 SCHUNCK Hoofdpodium
20:30 Uitreiking prijs Artiest van de Vrijheid 21:00 Arons-Keymusicpodium
21:00 Presidents of Antartica 22:30 SCHUNCK Hoofdpodium

 

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook