Op zondag 10 november a.s. organiseert Heemkundevereniging De Bongard om 14.00 uur in de zaal van Café Oud Bocholtz aan Pastoor Neujeanstraat 11 te Bocholtz een Groot ZumBó Dialect Dictee.

Herinner je je deze nog: de ZumBó Diksiejoneer, hét woordenboek van het Zumpelvelds en Bócheser dialect? Heemkundevereniging De Bongard heeft de ZumBó Diksiejoneer opnieuw uitgebracht!
Niet alleen op papier, maar ook in een digitale uitgave. Volledig geactualiseerd en opnieuw vormgegeven is hij beschikbaar als doorzoekbaar PDF-bestand, speciaal op maat voor gebruik op de mobiele telefoon. De verschijning van de digitale Zumbó Diksiejoneer gaat heemkundevereniging De Bongard vieren tijdens het Groot ZumBó Dialect Dictee! Dit dictee zal plaatsvinden op zondag 10 november 2019 van 14.00 tot plusminus 17.00 uur in ‘Café Oud Bocholtz’, Pastoor Neujeanstraat 11 in Bocholtz.

1 zumbo leesplankje 2 liggend

Iedereen die het Simpelvelder en Bocholzer dialect hoog heeft zitten, wordt dringend opgeroepen om mee te doen! Schoolkinderen, leerkrachten, politici, middenstanders, geestelijken, carnavalsvierders, sporters, buurtverenigingen enzovoort, dagen we uit om met een team mee te doen met het Groot ZumBó Dialect Dictee en te strijden voor de titel: 1-ste Zumbó Dialect Baas. Je kunt je opgeven voor de Zumpelvelder of Bócheser Schrijfwijze. Ook Noorderlingen en Nieuwkomers met hart voor onze taal kunnen deelnemen.

Deelname is mogelijk in twee categorieën namelijk individueel en in teamverband. De kosten bedragen, inclusief Digitale Diksiejoneer, € 5 per persoon of € 10 per team van maximaal 4 personen. Elke deelnemer die van tevoren betaalt, krijgt van tevoren de Digitale Diksiejoneer per mail toegestuurd! Betalen bij de entree kan ook, maar dan krijg je de Digitale Diksiejoneer pas achteraf en dat is natuurlijk moeilijker oefenen! Laten we er een feestelijke en gezellige middag van maken!
Aanmelden via mail: DeBongard@hotmail.com Graag naam en de categorie (individueel of team) in de mail vermelden.

Save the dates
-29 oktober a.s. lezing Slag om Aken
-vanaf 5 november a.s. cursus ZumBókunde
-12 november a.s. lezing ‘Kinderen van gekleurde bevrijders’
-1 december a.s. adventmarkt Bóches Harmoniezaal

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook