Op 25 oktober 2019 is bij uitgeverij Leon van Dorp de misdaadlexicon Moord in het Bronsgroen Eikenhout verschenen.
De aanzet voor dit lexicon was de in 2016 onder auspiciën van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap verschenen De geschiedenis van de literatuur in Limburg (uitgeverij Van Tilt, Nijmegen). De auteurs, Jos van Cann en Peter Winkels, besloten hierop een aanvullend overzicht van thrillers en detectives samen te stellen die een bepaalde connectie met Limburg hebben. Zo is er, bijvoorbeeld, gelet op de herkomst van de schrijvers. De auteurs zijn op allerlei manieren bezig met schrijven, maar de gezamenlijke passie voor ‘spannende boeken’ dreef hen tot deze samenwerking. In het lexicon richten zij zich op de periode jaren 30 – heden.

moord-in-het-bronsgroen-eikenhout_1569833259

Naast een alfabetisch overzicht van auteursnamen en een plaatsnamenregister zijn er een vraaggesprekken toegevoegd met een aantal van de besproken auteurs. Verder worden randgebieden, zoals betrokken personen (interviews met boekverzorgers en een winkelier) en waargebeurde misdaadverhalen, besproken. Ontwikkelingen in de buurlanden en misdaad in films en televisieseries over Limburg komen ook aan de orde. Moord in het bronsgroen eikenhout, Lexicon Misdaadliteratuur in Limburg is te verkrijgen in de boekhandel voor € 19,90.

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook
Lees ook: