De stichting Heemkunde Eijsden-Margraten nodigt belangstellenden uit voor een lezing aangaande het Aezel-project op donderdag 7 november 2019.
Deze lezing wordt gegeven door de heer Peer Boselie. De heer Boselie is theoloog, historicus en gemeentearchivaris van Sittard-Geleen, Stein en Beek en vanaf het begin een van de drijvende krachten achter het Aezel-project. Hij werkt in en naast zijn beroep veel aan het op een andere manier kijken naar de geschiedenis.  Tijdens de lezing zal de heer Boselie het Aezel-project toelichten.

Aezelproject

Dit project (ook bekend als de Limburg TimeMachine in het buitenland) gaat uit van het bundelen van allerlei erfgoedinformatie en dat laagdrempelig ter beschikking stellen aan het publiek. Uw woning, uw familie, uw dorp, wijk of straat: dat zijn de zaken waar de meeste mensen interesse in hebben. Het Aezel-project geeft u de mogelijkheid om hiervan vele gegevens in te zien. Zowel van kadastrale (vaak huizen-)geschiedenis, van toponiemen, van interessante mensen, van geboorte-, ster- en huwelijksdata zijn zaken te vinden, in totaal miljoenen feiten inmiddels. Dit betekent wel héél veel werk vooraf! Dat werk is deels al gedaan door vrijwilligers, deels moet dit nog gedaan worden, want de geschiedenis is natuurlijk nooit helemaal af. Wil u meer weten over wat er kan en wat er mogelijk is, dan bent u welkom om een kleine inleiding mee te maken.

Deze lezing wordt gehouden in ‘De Grenedeer’, Rijksweg in Gronsveld en begint om 20:00.

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook