Op donderdag 28 november 2019 wordt in het Huis voor de Kunsten Limburg een themabijeenkomst gehouden in het kader van de Week van het Digitaal Erfgoed: Meer Limburgs erfgoed op Wikipedia! Deze bijeenkomst zal duren van| 13.00 tot 17.00 uur.

Collecties delen met Wikimedia betekent collecties delen met de wereld. Dat komt omdat Wikipedia, Wikimedia Commons en Wikidata wereldwijd een miljoenenpubliek hebben. Steeds meer erfgoedinstellingen stellen daarom hun digitale collecties via Wikimedia beschikbaar voor hergebruik. Maar waar moet je collectie dan aan voldoen? Hoe zit het met bijvoorbeeld auteursrechten? En hoe upload je je collectie eigenlijk naar Wikimedia? In samenwerking met Wikimedia Nederland helpen we je graag op weg!

Aan het eind van deze themadag:
-Ben je in staat om te bepalen of (delen van) je collecties via Wikimedia beschikbaar gesteld kunnen worden of niet.
-Ben je in staat om de eerste stappen te zetten die nodig zijn om je collectie beschikbaar te stellen.
-Heb je een goed idee van de (tijds)investering die hiervoor nodig is.

Digitaal Erfgoed Coach Limburg
Graag maakt Wouter Daemen die middag ook gebruik van de gelegenheid om zich aan geïnteresseerden voor te stellen. Als coach digitaal erfgoed in Limburg zet hij zich in om belangstellenden waar mogelijk te ondersteunen bij het beter houdbaar, bruikbaar en zichtbaar maken van de rijkdom aan digitaal erfgoed in Limburg.

Praktisch
-Deelname is gratis | aanmelden verplicht. Dit is mogelijk via https://hklimburg.nl/activiteiten/informatie-bijeenkomst-meer-limburgs-erfgoed-op-wikipedia waarop een aanmeldformulier te vinden is.
-Datum & tijdstip: donderdag 28 november | 13.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur)
-Adres: Huis voor de Kunsten Limburg, Steegstraat 5, Roermond
-Doelgroep: medewerkers en vrijwilligers van musea, archieven, bibliotheken, heemkundekringen of andere erfgoedorganisaties

Deze themabijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Wikimedia Nederland en het Netwerk Digitaal Erfgoed in het kader van de Week van het Digitaal Erfgoed en het deskundigheidsprogramma Wijzer in Erfgoed.