We gaan deze keer in het’ Uur van de Buurt; Gluren bij de Buren’ op visite bij Boekhandel van der Velden van Dam op de Promenade in Heerlen.

Op het programma onder meer:
– ‘Nederland Leest’ met als thema duurzaamheid en het gratis geschenk van ‘Nederland Leest’ geschreven door Jan Wolkers.
– Roelof Braad met ‘Straat in beeld’ over de promenade toen en nu en
– Mieke Simons die praat over haar boek Lená en Julien.

Belangstellenden zijn hartelijk uitgenodigd op zondag 17 november 2019 van 13.30 tot 15.00 uur bij Boekhandel van der Velden van Dam, Promenade 153 in Heerlen.
De toegang is gratis.
Vertrek: Om 13.15 uur stipt vanuit het SCHUNCK Glaspaleis (+2) of je gaat op eigen gelegenheid rechtstreeks naar De Promenade 153 in Heerlen.

Mieke Simons ‘Julien, ne me quitte pas’
Lená groeit op in het katholieke Zuid-Limburg, waar ze als kind wordt buitengesloten en gepest. De Groningse Ada heeft een socialistische achter-grond. Zij brengt verandering in Lená’s leven en gedachtewereld en tussen de meisjes groeit een vriendschap voor het leven. Tijdens een sabbatical blikt Lená vanuit India terug op haar leven en vooral op die ene grote liefde, de Fransman Julien, met wie zij lang geleden haar eerste reis door India maakte. Met grote gevolgen. In hoeverre is ons leven maakbaar of worden we vooral bepaald door het lot? Leidt een ongelukkige jeugd per definitie tot een moeilijk leven of kan het ook anders? En hoe belangrijk is de invloed van de juiste personen en omgeving daarin? Graag tot ziens op 17 november aanstaande.

Bij buurvrouw Monique staat de koffie klaar!