Onderzoekers van het verleden van hun stad, streek of familie worden dikwijls geconfronteerd met moeilijk leesbare teksten. Niet alleen het schrift, maar ook de taal kunnen daarbij parten spelen. Daarbij vormt het Latijn vaak een niet te passeren obstakel. Afgelopen jaar heeft Guus Janssen voor een grote groep belangstellenden een introductie verzorgd in de Latijnse taal en na de cursus kwam van verschillende deelnemers het verzoek een vervolg aan deze cursus te geven. Dat laatste is gelukt, Guus Janssen geeft een vervolg aan de cursus van vorig jaar en zal ons wederom meenemen niet alleen in de Latijnse taal maar ook in de Latijnse en Romeinse cultuur.

Ook nu geldt weer dat men niet na deze cursus alles weet, maar wel dat het beter mogelijk is om Latijnse teksten te lezen en te begrijpen.

Latijnse-tekst

De opzet van de vijf avonden
19 februari opfris-avond (herhaling van vorig jaar; opfrissen voor nieuwkomers) en 4, 11, 18 en 25 maart cursus.

Let op! U kunt zich voor deze cursus aanmelden tot 12 februari 2020. Aanmelding kan via de secretaris van de kring, mevrouw Helmi van Bergen, via e-mail helmi.vanbergen@home.nl.  Deze cursus wordt gegeven in de Trevianum Scholengroep, ingang Havikstraat 1, Sittard.

Tijd: 19.30 – 21.50 uur Kosten: € 25,00 voor leden LGOG / € 30,00 voor niet-leden.

Kijk voor meer informatie op www.lgog.nl

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook