Op woensdagavond 5 februari a.s. organiseert Schunck Bibliotheek in samenwerking met de Heemkundevereniging Hoensbroek een lezing over de Hoofdstraat en de ontwikkelingen in deze straat in de afgelopen 100 jaar met heel veel oude foto’s. De beelden worden aaneen gepraat door Hein Giesen.

De lezing vindt plaats in SCHUNCK Bibliotheek aan de Hoofdstraat 27 in Hoensbroek, begint om 19.30 uur en u kunt binnenlopen vanaf 19.00 uur.

Hoofdstraat Hoensbroek

Tot aan de jaren zestig van de vorige eeuw was de Hoofdstraat een drukke doorvoerstraat voor het verkeer richting Valkenburg en Maastricht met een levendige middenstand. Daarna is in die situatie veel veranderd en helaas niet altijd ten goede.

Deze fotolezing is een bloemlezing uit de vele foto’s, die ter beschikking waren voor de al in 2011 gepubliceerde boekuitgave ‘De Hoofdstraat, van ‘t Kruis tot ‘t kasteel’, maar die toen door plaatsgebrek niet gebruikt konden worden. Inmiddels is er een herdruk verschenen, waarin deze foto’s en nog veel méér nieuwe foto’s zijn opgenomen, die pas na de eerste druk van het boek beschikbaar zijn gekomen.

 

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook