Afgelast in verband met de uitbraak van het het Covid-19 virus.

De twaalfde Limburgse Archeologie Dag, op 4 april 2020, staat in het teken van archeologie van de Tweede Wereldoorlog. Sprekers in het Limburgs Museum zijn onder andere Evert van Ginkel, Leo Verhart en Jan Roymans. Ook op het programma: de uitverkiezing van de topvondst van 2019, en de uitreiking van de aanmoedigingsprijs aan een persoon of instelling die zich heeft ingezet voor de Limburgse archeologie.

Limburgs museum

Bij het woord ‘archeologie’ denken veel mensen meteen aan vuistbijlen en pijlpunten. Toch is ook de recente geschiedenis voer voor archeologen. Denk bijvoorbeeld aan de Tweede Oorlog. Die staat dan ook centraal tijdens de Limburg Archeologiedag, een jaarlijkse ontmoeting voor archeologen, beleidsmakers en geïnteresseerden, als professional of liefhebber.

De twaalfde Limburgse Archeologie Dag begint op 4 april om 10.00 uur. In het Limburgs Museum in Venlo vinden de hele dag lezingen plaats, prijsuitreikingen, een archeologiemarkt en een heuse archeologiequiz. In de lunchpauze kan iedereen die wil zijn of haar vondsten laten beoordelen door aanwezige experts. Het programma duurt tot 16.00 uur. De kosten voor de dag (koffie, lunch, lezingen en borrel) bedragen 15 euro voor leden van de Archeologische Vereniging Limburg (LGOG) en de Vriendenvereniging van het Limburgs Museum. Andere deelnemers betalen 25 euro.

Voor algemene informatie, inschrijving en actueel nieuws over de laatste ontwikkelingen van het programma kunt u terecht op de website van het Limburgs Museum: https://www.limburgsmuseum.nl/nl/activiteit/limburgse-archeologiedag-2020