Op donderdag 19 maart 2020 organiseert Heemkunde Voerendaal een bijzondere diapresentatie over het leven in de Villa Rustica. Van de villa is niets meer te zien, maar door opgravingen in de jaren tachtig is er veel bekend geworden over de Villa. Recent onderzoek door De Vondst leert ons steeds meer over het leven op deze bijzondere plek.

 

Villa Rustica Ten Hove in Voerendaal
Villa rustica Ten Hove in Voerendaal

Sjef Born is als geen ander kenner van het Romeinse leven en verzorgt speciaal voor Voerendaal een presentatie over het leven in de Villa Rustica.
Aansluitend is er een discussie met de zaal over ideeën hoe de Romeinse Villa aan de Steinweg weer beleefbaar te maken.

Deze lezing wordt gehoouden in Grand Café de Borenburg, Furenthela 16 in Voerendaal.De lezing begint om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30. Graag vooraf aanmelden bij:secretaris@heemkundevoerendaal.nl De toegang is gratis.

 

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook