Nog tot en met 20 december 2020 is in het museum van de vrouw in Echt de tentoonstelling Stille Kracht  te zien. Hierin worden verhalen vertelt over het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In beeld en geluid kunt u vanuit verschillende perspectieven  meemaken hoe het dagelijks leven in de oorlogsjaren was. Centraal in de tentoonstelling staan de verhalen van mannen en vrouwen uit Limburg die de oorlog als kind of jongvolwassene meemaakten. Hoe beleefde een kind deze tijd? Hoe was het om te moeten schuilen voor bombardementen, of om geëvacueerd te worden?  Hoe voelde Het het om onderduikers in huis te hebben? En wat deed je als je verliefd werd op een Duitser, een Engelsman of een Amerikaan?

Stille Kracht

Het Museum van de Vrouw ligt aan de Plats 1 in Echt. De expositie is te  bekijken van dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur., op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur . De Entree voor volwassenen bedraagt € 5,-

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook