Afgelast in verband met de uitbraak van het het Covid-19 virus.

Op woensdagavond 8 april a.s. organiseren de Heemkundevereniging Hoensbroek en Schunck Bibliotheek weer een lezing, deze keer getiteld: ‘Van Aswoensdag tot Pasen’.
De lezing van afgelopen november, die bij velen van de Heemkundeleden zeer in de smaak viel, ging over de tradities rondom Sinterklaas.

Op 8 april zijn de vastenperiode en Pasen aan de beurt. Weten we nog wel wat we vieren? Waarom een palmpasentak, die gekleurde eieren en dat askruisje? Wat gebeurde er volgens de bijbel op Witte Donderdag en Goede Vrijdag? We lijken het allemaal vergeten te zijn.

aswoensdag

Annie Schreuders-Derks
Net als in november zal Annie Schreiuders-Derks spreken over deze onderwerpen en tradities. Annie is eigenares van Volkskundig Bureau Notalnu en een wandelende encyclopedie als het gaat om kennis van de volkscultuur in Limburg. Zij is een enthousiast vertelster, die zeer in de smaak viel bij het publiek. Heemkundevereniging Hoensbroek en de bibliotheek nodigen u weer van harte uit! voor deze lezing, die zal plaatsvinden op: woensdag 8 april a.s. in de bibliotheek aan de Hoofdstraat 27 in Hoensbroek

Aanvang: 19.30 uur; inloop vanaf 19.00 uur. Er wordt geen entree geheven, maar VOL = VOL!!