Op Open Monumentendag 2018 is in Heerlen het boek Rijksmonumenten Heerlen verschenen.  Het boek van geeft een beschrijving in Nederlands en Engels van alle 153! rijksmonumenten in de huidige Gemeente Heerlen. Niet eerder verscheen een full-colour boek met zo’n nauwkeurige beschrijving ervan. De auteurs Fred Vondenhoff, Ton van Mastrigt en Roelof Braad tekenen voor de inhoud. Chris Tiekstra verzorgde de eindredactie en Cyril van de Weijer verzorgde het fraaie fotowerk.

Van het boek is nu toch een tweede druk verschenen, die op enkele punten is verbeterd. Er is nu ook een index op adres en een index op naam van het monument in het boek opgenomen. Het boek is luxe uitgevoerd (fullcolour geïllustreerd, genaaid en gebonden met harde kaft).

De routebeschrijving langs deze monumenten die start op de Heideveldweg in Heksenberg en eindigt in hartje Heerlen kunt u hier als pdf downloaden.

Helaas is nu ook de tweede druk zowel bij Open Monumentendag Heerlen als bij ons uitverkocht. Waarschijnlijk komt er geen nieuwe druk.

RijksmonumentenHeerlen
Lees ook: