Erfgoedjaar 2025 in Heerlen

Foto van Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

In 2025 staat Heerlen in het teken van haar rijke geschiedenis en veelbelovende toekomst. In Heerlen gonst het van de boeiende verhalen, groot en klein, die gelinkt zijn aan onze geschiedenis. Die zetten we in 2025 extra in de schijnwerpers. Met een scala aan evenementen en activiteiten, gemaakt en bedacht door jong en oud, wordt het jaar van het Erfgoed gevierd.

Wat gaan we doen? 

In buurten en wijken, met culturele instellingen, verenigingen en veel enthousiaste Heerlenaren, samen realiseren we een programma voor alle Heerlenaren. Van historische tentoonstellingen tot hiphop-events, van intieme buurtverhalen tot culturele festiviteiten.

Heeft u nu al ideeën die passen bij het Erfgoedjaar? Of heeft u vragen over wat u kunt organiseren? Mail uw vragen of ideeën!