startafbeelding-Nieuwsbrief-Land-van-Herle-300x92

Februari 2022 - nummer 78


Dit is de eerste Nieuwsbrief van het nieuwe jaar 2022 en vol optimisme kijken we uit naar de evenementen die er hopelijk binnenkort weer allemaal mogelijk zijn. Na opnieuw een lock down rond de feestdagen ziet het er nu een stuk positiever uit. Hopelijk blijft de situatie zo!
Ondanks de restricties konden we in het afgelopen jaar doorgaan met de publicatie van ons tijdschrift MijnStreek en andere publicaties. We hopen ook onze werkgroepvergaderingen binnenkort te kunnen hervatten zodat we in de Nieuwsbrief weer een korte samenvatting van de gehouden lezing of voordracht kunnen geven.

Oostenrijkse woning in winterse setting
Oostenrijkse woning in winterse sfeer

Hieronder vindt u, zoals u van ons gewend bent, een overzicht van wat er op het gebied van historie en heemkunde in de acht gemeenten van Parkstad Limburg allemaal te doen is en was.

Rectificatie

In Nieuwsbrief 78 die u gisteren van ons ontvangen heeft, is helaas een storende fout geslopen. Om misverstanden op te voorkomen ontvangt u van ons een rectificatie op dit bericht. De Historische cultuurreis naar Roemenië in mei waarvan sprake is wordt niet, zoals abusievelijk vermeld in de Nieuwsbrief, georganiseerd door het LGOG, maar door Koos Linders in samenwerking met Educa Travel. Onze excuses!

Historische cultuurreis naar Roemenië in mei 2022

Roemenië is een betrekkelijk onbekend lid van de Europese Unie maar kent een complexe geschiedenis. Deze geschiedenis is zelfs verbonden met onze contreien. Het is een land met een interessante cultuur en een schitterende natuur. Roemenië ligt op een kruispunt van culturen en geopolitieke invloedsferen en werd voortdurend beïnvloed door omliggende machtige staten. Het huidige Roemenië ontstond in 1861 toen …

Meer lezen

Help mee nieuwe abonnees te vinden voor MijnStreek!

We beleven inmiddels de zesde jaargang van MijnStreek. Ook dit jaar werd het abonnementsgeld niet verhoogd. En het zou fijn zijn als we dat ook volgend jaar niet hoeven te doen (de BTW omhoog ging per 1-1-2019 van 6 naar 9%, dat wil zeggen: ca € 0,55 per abonnement). Als we niet willen verhogen hebben we komend jaar ca 15 nieuwe abonnees nodig. Helpt u mee ze te vinden? Voor elke nieuwe abonnee geven we een boek weg (60 jaar vorsen in de geschiedenis van Parkstad of Het voortgezet onderwijs in de 20ste eeuw in Heerlen e.o.). Ook de nieuwe abonnee kan een van deze boeken ontvangen.

Facebook Land van Herle

Actueel agendanieuws vind u ook op onze facebookpagina. daar zitten vaak interessante pareltjes met nieuws en over activiteiten tussen die niet altijd ook op onze website in de heemkunde-agenda verschijnen. Wilt u ze volgen? Like dan onze pagina. Van de eerdere twee pagina's hebben we inmiddels één pagina gemaakt, nu met onze officiële naam: Historische Kring 'Het Land van Herle'. U vindt de pagina op https://www.facebook.com/land.vanherle/
facebook 
Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het nieuws en interessante evenementen op historisch gebied in Heerlen en omstreken.

Neem ook eens een kijkje op onze website www.landvanherle.nl. U kunt er vrij zoeken door de jaargangen 1950-2016 en in de bestelmodule onze boeken bekijken en bestellen. Activiteiten en nieuws kunt u ook rechtstreeks vinden via www.heemkunde.eu. Mist u nieuws of activiteiten? Vul deze dan in op www.heemkunde.eu of stuur een mail met de informatie naar: nieuwsbrief@landvanherle.nl.

NB: Help ons het verzenden gemakkelijker te maken door nieuwsbrief@landvanherle.nl toe te voegen aan 'veilige afzenders'.
Logo Land van Herle met motto
Email Marketing Powered by MailPoet