startafbeelding-Nieuwsbrief-Land-van-Herle-300x92

Maart 2022 - nummer 79


Nadat recentelijk de laatste beperkingen en maatregelen in verband met het Coronavirus werden opgeheven, kijken we met goede hoop vooruit!
Onze eerste werkgroepvergadering van dit jaar zal plaatsvinden op maandag 28 maart. Harry van Dijck zal dan een lezing verzorgen over de iconische Mgr. Poels. Kijk voor meer informatie verderop in deze Nieuwsbrief. In de volgende editie zullen we, zoals u van ons gewend bent, weer een samenvatting van de gehouden lezing kunnen geven.

Bloesem op het Tempsplein
Bloesem op het Tempsplein

Hieronder vindt u opnieuw een overzicht van wat er op het gebied van historie en heemkunde in de acht gemeenten van Parkstad Limburg allemaal te doen is en was.

Nieuws

Historische cultuurreis in mei 2022 naar Roemenië afgelast

De in Nieuwsbrief 79 aangekondigde historische cultuurreis in mei naar Roemenië is helaas afgelast vanwege de oorlog in het buurland Oekraïne. We zullen u via de berichten op deze site en in de Nieuwsbrief op de hoogte houden van de actuele ontwikkelingen rondom dit geplande evenement .

Meer lezen

Help mee nieuwe abonnees te vinden voor MijnStreek!

We beleven inmiddels de zevende jaargang van MijnStreek. Ook dit jaar werd het abonnementsgeld niet verhoogd. En het zou fijn zijn als we dat ook volgend jaar niet hoeven te doen (de BTW ging omhoog per 1-1-2019 van 6 naar 9%, dat wil zeggen: ca € 0,55 per abonnement). Als we het abonnementsgeld niet willen verhogen hebben we komend jaar ca 15 nieuwe abonnees nodig. Helpt u mee ze te vinden? Voor elke nieuwe abonnee geven we een boek weg (60 jaar vorsen in de geschiedenis van Parkstad of Het voortgezet onderwijs in de 20ste eeuw in Heerlen e.o.). Ook de nieuwe abonnee kan een van deze boeken ontvangen.

Facebook Land van Herle

Actueel agendanieuws vind u ook op onze facebookpagina. daar zitten vaak interessante pareltjes met nieuws en over activiteiten tussen die niet altijd ook op onze website in de heemkunde-agenda verschijnen. Wilt u ze volgen? Like dan onze pagina. Van de eerdere twee pagina's hebben we inmiddels één pagina gemaakt, nu met onze officiële naam: Historische Kring 'Het Land van Herle'. U vindt de pagina op https://www.facebook.com/land.vanherle/
facebook 
Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het nieuws en interessante evenementen op historisch gebied in Heerlen en omstreken.

Neem ook eens een kijkje op onze website www.landvanherle.nl. U kunt er vrij zoeken door de jaargangen 1950-2016 en in de bestelmodule onze boeken bekijken en bestellen. Activiteiten en nieuws kunt u ook rechtstreeks vinden via www.heemkunde.eu. Mist u nieuws of activiteiten? Vul deze dan in op www.heemkunde.eu of stuur een mail met de informatie naar: nieuwsbrief@landvanherle.nl.

NB: Help ons het verzenden gemakkelijker te maken door nieuwsbrief@landvanherle.nl toe te voegen aan 'veilige afzenders'.
Logo Land van Herle met motto
Email Marketing Powered by MailPoet