Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Congres ‘Het verhaal van Brunssum – Het verhaal van hoop’ van de Jack Aldewereld Stichting in Brunssum op 14 oktober

14 oktober @ 13:00 - 17:00

€5,

Op 14 oktober aanstaande vindt in Brunssum het congres ‘Het verhaal van Brunssum – Het verhaal van hoop’ plaats. De organisatie van dit congres is in handen van de Jack Aldewereld Stichting.

Deze stichting heeft als doel om de verhalen over het redden van Joodse kinderen en anderen vervolgden tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Brunssumse bevolking te vertellen. Zij willen deze verhalen ontsluiten, bewaren, delen en verder verdiepen. Wij kunnen hiervan leren en hierdoor motivatie vinden om de juiste keuzes te maken. Namelijk te kiezen voor medemenselijkheid, zorg voor elkaar, moed en saamhorigheid. Zij richten zich vooral op het creëren van dialoog. Dialoog tussen jongeren onderling en van jong tot oud wereldwijd. Zie voor uitvoerige info hun website www.jackaldewereldstichting.nl.

Het congres vindt plaats op 14 oktober 2022 en is toegankelijk voor het publiek. Tijdens dit congres zullen vier toonaangevende sprekers aan het woord komen. Zij zullen hun licht laten schijnen over het maken van keuzes in moeilijke situaties, de regionale historie en over de onderduikgeschiedenis van Brunssum in de Tweede Wereldoorlog. Honderden onderduikers, voornamelijk Joodse kinderen, hebben op onderduikadressen bij Brunssumse gezinnen de oorlog overleefd. Niemand werd hierbij verraden, opgepakt en vermoord daarom noemen zij hun congres ‘Het verhaal van Brunssum – Het verhaal van hoop’.

Op die dag gaat ook de documentaire in première die in opdracht van de gemeente Brunssum is gemaakt. Deze documentaire gaat over de onderduikgeschiedenis van Brunssum gedurende de Tweede Wereldoorlog. Verder zal de uitreiking plaatsvinden van de Jack Aldewereld Award.  Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van het op de kaart zetten van het Brunssums onderduikverleden.

Voor vragen of als u zich wilt zich aanmelden voor dit congres, dan kunt u contact opnemen met de stichting via de mailadressen info@jackaldewereldstichting.nl of secretaris@jackaldewereldstichting.nl.

Gegevens

Datum:
14 oktober
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
€5,

Locatie

Brikkeoave
Lindeplein 7
Brunssum,
+ Google Maps

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar top
Skip to content