Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cursus ‘SimBokunde’ module Prehistorie en Oudheid in Simpelveld en Bocholtz

9 maart @ 08:00 - 2 april @ 17:00

De Heemkundevereniging De Bongard heeft de cursusreeks ‘Simbokunde'(Simpelveld-Bocholtzkunde) ontwikkeld voor alle mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Simpelveld, Bocholtz en de directe omgeving. De verschillende aspecten van de geschiedenis van Simpelveld en Bocholtz worden hierin nader belicht. De hele cursus bestaat uit 6 modules die onafhankelijk van elkaar kunnen worden gevolgd. Bij elke module van de cursus hoort een cursusboek. Deze keer wordt de module ‘Prehistorie en oudheid in Simpelveld en Bocholtz’ gegeven.

Opgraving villa De Molt 1989

Meer dan 2000 jaar geschiedenis

Als we nu door de dorpen Simpelveld en Bocholtz wandelen, kunnen we ons moeilijk voorstellen dat onder de grond nog een hele geschiedenis verborgen is. Terwijl de gemeente Simpelveld tot een van de regio’s met de oudst bekende bewoning in Nederland behoort. De Bandkeramiekers kenden onze regio, ze hadden een kleine nederzetting en gebruikten de grondstoffen die onze gemeente rijk is. Vervolgens kwamen de Romeinen naar deze contreien. Ook zij lieten sporen achter, deze sporen behoren tot de grootste schatten van de Nederlandse oudheid. Ook uit de tijd van de Merovingers zijn resten gevonden. In deze module eindigen we met de tijd van Karel de Grote, die in Aken zijn belangrijkste woonplek had. Kortom, de dorpen Simpelveld en Bocholtz hebben een bewogen geschiedenis die meer dan 2000 jaar teruggaat.

Aardewerk amfoor, vindplaats villa De Molt

De theoriedelen worden gegeven op maandag 13 februari en donderdag 9 maart a.s. en vinden plaats in Café Oud Bocholtz. Op zaterdag 11 maart a.s. volgt dan nog een excursie. De kosten bedragen 5 Euro per cursusonderdeel inclusief koffie. Aanmelden graag vóór 6 februari a.s. via mail: debongard@hotmail.com of telefonisch, na 18 uur, via: 06-39445209.

Meld je snel aan voor deze module om meer van de geschiedenis van Bocholtz,  Simpelveld en de directe omgeving te leren kennen!

Gegevens

Begin:
9 maart @ 08:00
Einde:
2 april @ 17:00
Site:
www.debongard.nl

Organisator

Heemkundevereniging De Bongard

Locatie

Café Oud Bocholtz
Pastoor Neujeanstraat 11
Gulpen,
+ Google Maps

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Naar de inhoud springen