Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus SimBokunde, module Politiek op 23-11-2023

23 november 2023 @ 19:30 - 21:30

€5,

Heemkundevereniging De Bongard heeft de cursus SimBokunde ontwikkeld die verschillende aspecten van Simpelveld en Bocholtz nader belicht. De hele cursus bestaat uit 6 modules die onafhankelijk van elkaar kunnen worden gevolgd. Bij elke module van de cursus hoort een cursusboek.

 

Gemeentehuis van Simpelveld in 1963

Module politiek

Op donderdag 23 november a.s. vanaf 19.30 uur verzorgt Theo Hoogers de module politiek. Niets in een democratie gaat zonder de inspraak van de burgers. Op gezette tijden vinden verkiezingen en op dat moment kan de burger middels het uitbrengen van een stem op een partij naar keuze kenbaar maken wat hij of zij graag zou willen zien gebeuren in de komende periode. Het niveau dat het dichts bij de burger staat is de gemeente. In ons geval is dit de gemeente Simpelveld. Inwoners van de gemeente zijn gerechtigd om één maal per 4 jaar een stem uit te brengen of zichzelf verkiesbaar te stellen.

Deze module geeft inzicht in de basis van de politiek en het functioneren van de (lokale) politiek in de praktijk. Alleen theorie geeft natuurlijk niet het precieze inzicht. Ook in deze module is er dus sprake van samenhang tussen theorie en praktijk. De module wordt afgesloten met een bezoek aan de raadsvergadering en een bezoek aan het college van burgemeester en wethouders.

Aanvullende informatie

De locatie is De kosten bedragen €5 en zijn inclusief koffie, thee en iets lekkers. Verdere consumpties zijn voor eigen rekening. Opgeven vóór 18 november a.s. via mail: debongard@hotmail.com
Meld je snel aan voor deze module om meer van de politieke geschiedenis van Bocholtz,  Simpelveld en directe omgeving te leren kennen!

 

Gegevens

Datum:
23 november 2023
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€5,
Site:
www.debongard.nl

Organisator

Heemkundevereniging De Bongard

Locatie

Café Oud Bocholtz
Pastoor Neujeanstraat 11
Gulpen,

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud