Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Excursie naar de Kunrader steengroeve op 20 mei

20 mei @ 13:30 - 15:30

€15,

Op zaterdag 20 mei a.s. organiseert Heemkundevereniging De Bongard Simpelveld-Bocholtz een excursie naar de Kunrader steengroeve.

De groeve 

De Kunradersteengroeve bestaat sinds 1902. Aanvankelijk fungeerde de groeve als kalkbranderij en steengroeve, nadien als handelsbedrijf in natuursteen. Sinds 2003 is de groeve als handelsonderneming actief bezig met onder meer het bewerken en verhandelen van gebruikte Kunradersteen, afkomstig uit sloopprojecten. Toen er in 1968 niet meer gegraven werd naar Kunradersteen, was alleen nog maar Kunradersteen uit sloop beschikbaar.

Kunradersteen (foto Kunrader steengroeve)

De steen uit sloop voldeed bij lange niet aan de behoefte.  Om te kunnen blijven bouwen met Kunradersteen moest men opnieuw gaan delven. Op 10 december 2012 startten de exploitanten met het milieuverantwoord delven van Kunradersteen en heeft Nederland weer een actieve steengroeve. De Kunradersteengroeve is  de enige dagbouwsteengroeve in Nederland die bouwstenen levert. Met alle gewonnen grondstoffen gaat men zo verantwoord mogelijk om. Dit vergt toewijding en zorgvuldigheid.

Rondleiding Kunradersteengroeve (foto Kunrader Steengroeve)

Excursie

De rondleiding start om 13:30 uur, graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn. De rondleiding duurt een kleine twee uur en stevig schoeisel wordt dringend geadviseerd. Mocht het te slecht weer zijn, dan wijken we uit naar zaterdag 27 mei op dezelfde tijd. Dit delen wij dan mee aan de deelnemers via de mail, dus houdt op 20 mei de mail in de gaten.

Overige informatie

De kosten bedragen € 10,- voor leden van de Heemkundevereniging De Bongard en €15,- voor niet-leden. Het adres van de groeve is: Kunradersteengroeve, Bergseweg 30 in Voerendaal.
Aanmelden graag uiterlijk 18 mei a.s. via een mail aan DeBongard@hotmail.com
Bij de aanmelding het aantal deelnemers vermelden.

 

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
20 mei
Tijd:
13:30 - 15:30
Kosten:
€15,
Site:
www.debongard.nl

Organisator

Heemkundevereniging De Bongard

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Naar de inhoud springen