Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Excursie naar Eyewitness en het Elsmuseum in Beek op 16 september 2022

16 september @ 12:30 - 17:00

€18,

Op vrijdag 16 september a.s. organiseert Heemkundevereniging de Bongard een excursie naar Eyewitness en het Elsmuseum in Beek.

Het Eyewitness museum in Beek gaat helaas sluiten. Voordat dit gebeurt wil Heemkundevereniging de Bongard graag nog de mogelijkheid bieden om dit unieke museum te bezoeken. Na Eyewitness sluiten we de rondleiding in het Elsmuseum af met een preuverie.

Eyewitness museum 

Met een gedurfd en eigentijds concept is de bezoeker van Oorlogsmuseum Eyewitness ooggetuige van de Europese geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. In 13 diorama’s worden met 150 levensechte mannequins en originele attributen verschillende oorlogsscènes uitgebeeld. De Duitse parachutist August Segel, fictief hoofd- personage van het museum, neemt de bezoeker mee langs de belangrijkste fronten in Europa. Middels brieven naar het thuisfront kunt u zijn verhaal volgen.

Een indrukwekkende film, foto’s, iPads met achtergrond- informatie en geluidseffecten prikkelt alle zintuigen. De collectie bestaat uit een zeer uitgebreide verzameling van louter originele attributen en uniformen Kortom: een museum met een verhaal!

Eyewitnessmuseum

Elsmuseum

In het gebouw van de voormalige Distilleerderij Jacques Hennekens te Beek is een museum ingericht dat helemaal staat in het teken van de bekende kruidenbitter Els La Vera. De authentieke koperen distilleerapparaten vormen de kern van dit museum. Vrijwilligers demonstreren het distilleerproces op kleine schaal aan bezoekers.
Bij het bezoek  krijgt u een rondleiding door gidsen. Op de vroegere kruidenzolder wordt u met een diapresentatie ingewijd in de geschiedenis van het distilleren in het algemeen en van Els La Vera in het bijzonder. Ook kunt u daar diverse voorwerpen bewonderen uit de vroegere distilleerderij.

Elsmuseum

Na de rondleiding is het tijd voor een preuverie in het proeflokaal Sint-Augustijn.

Excursie 

De rondleiding in Eyewitness duurt tussen de 2 en 2,5 uur. De rondleiding met aansluitende preuverie in het Elsmuseum duurt ongeveer een uur. Na de preuverie kunnen we iets langer blijven hangen maar dat is dan voor eigen rekening.

De totaalprijs voor leden van Heemkundevereniging De Bongard bedraagt € 15,- en niet-leden betalen € 18,-. Deze kosten dienen contant en graag gepast, voor vertrek aan Pascalle Hamers te worden betaald. Vertrek is om 12.45 uur vanaf de parkeerplaats naast De Jozefsjoeël, Kloosterstraat 66 in Simpelveld waarbij zal worden gecarpoold.

Graag zo spoedig mogelijk vóór 1 september a.s. aanmelden via een mail aan Debongard@hotmail.com Pas bij bevestiging is de aanmelding definitief aangezien de maximale groepsgrootte 30 personen is. Bij de aanmelding graag even laten weten of je kunt rijden, hou rekening met de preuverie in het Elsmuseum 😊

Hopelijk wordt het weer een gezellige middag!

 

 

Gegevens

Datum:
16 september
Tijd:
12:30 - 17:00
Kosten:
€18,

Organisator

Heemkundevereniging De Bongard

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar top
Skip to content