Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Foto’s en verhalen rondom het thema ‘cafés in Hoensbroek’ op een bijeenkomst in de bibliotheek aan de Hoofdstraat op 25 september

25 september @ 14:30 - 16:30

Gratis

Op maandag 25 september om 14:30 uur nodigt Heemkundevereniging Hoensbroek belangstellenden uit in SCHUNCK Bibliotheek aan de Hoofdstraat aldaar om een bijdrage te leveren in de vorm van anekdotes of beeldmateriaal van en over (verdwenen) Hoensbroekse cafés. Heemkundevereniging Hoensbroek verzamelt deze voor een nieuw boek of artikelenreeks rondom de vele cafés die Hoensbroek in de vorige eeuw rijk was.

Café In ghen Haen aan de Hoensbroekse markt

 

Verdwenen Hoensbroekse cafés

Hensbroek kende een levendige café-cultuur. In alle doorgaande straten en wijken lagen er wel een paar. Het voorlopige resultaat van een zoektocht naar al die verdwenen kroegen is dat het er wel bijna honderd waren. Daar zijn de kantines en clubhuizen die sinds de zestiger en zeventiger jaren bijna iedere club wel had niet eens bijgeteld. Om voldoende foto- en beeldmateriaal te verzamelen, start HKV Hoensbroek een inzameling van anekdotes en beeldmateriaal. Ter omlijsting presenteren zij op 25 september a.s. het (beeld-) materiaal dat al verzameld his. Na afloop hiervan vindt er nog een gespreksronde plaats met als speciale gast Wiel Jacobs. Hij was de kastelein die café Douven aan de Overbroekerstraat had overgenomen en hier ruim 10 jaar achter de tapkast stond.

Deze presentatie vindt plaats in SCHUNCK Bibliotheek aan de Hoofdstraat en is gratis te bezoeken. Deze middag wordt aaneengepraat door Har Daemen en Hein Giesen. Heemkunde Hoensbroek kijkt uit naar eenieder die nog iets weet te vertellen over die vervlogen tijden. Ook  hopen zij dat ze nog een paar kasteleins uit die jaren mogen verwelkomen of hun familieleden. Maar ook hun klanten zijn van harte welkom. En… misschien heeft u zelfs nog foto’s van die cafés of de kastelein of van bijzondere momenten uit die jaren. breng ze mee! De vereniging is vooral op zoek naar foto’s en wetenswaardigheden over de vele cafés aan de Akerstraat en de Hommerterweg. Wie heeft er bijvoorbeeld nog een foto van café Niek Gielkens, Disco het Poortje, de Gouden Os of van een van de vele andere Hoensbroekse cafés? Neem ze mee! Dan kijken zij samen met u of zij er iets mee kunnen doen en scannen ze in. Het is wellicht wel iets voor een nieuwe uitgave. Samen willen zij uw verhalen en herinneringen aan die cafés, kroegen en hun klanten ophalen en opschrijven.

Aanmelden

Vanwege een beperkt aantal plaatsen is aanmelding verplicht. Dat kan bij de bieb aan de balie, per telefoon (045-5211019) of via een e-mail aan bibliotheek.hoensbroek@schunck.nl. Bij voldoende belangstelling zal deze inloopmiddag met de presentatie van oude foto’s nog eens herhaald worden. Houd daarvoor heemkundehoensbroek.nl of schunck.nl in de gaten.

Gegevens

Datum:
25 september
Tijd:
14:30 - 16:30
Kosten:
Gratis
Site:
www.heemkundehoensbroek.nl

Organisator

Heemkundevereniging Hoensbroek

Locatie

Bibliotheek Hoensbroek
Hoofdstraat 27
Hoensbroek,
+ Google Maps

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Naar de inhoud springen