Laden Evenementen

  

Na een succesvolle eerste editie organiseert Heemkundevereniging De Bongard Simpelveld-Bocholtz op vrijdagmiddag 19 juli a.s. van 13.30 tot 16 uur in De Rode Beuk, Kloosterstraat 57 in Simpelveld opnieuw ‘Moellentere’.

Voormalige winkel Schobbers in Bocholtz

Wat is Moellentere? Onder het genot van ‘ing tas kaffie’ gaan we met elkaar in gesprek over de lokale geschiedenis van Bocholtz en Simpelveld. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van meegebrachte foto’s waar je meer over te weten wilt komen. Maar ook als je nieuwsgierig bent naar de lokale historie van een bepaalde straat, locatie of onderneming kan een gesprek je hier verder mee helpen.

Kluttes, Simpelveld

Door het collectief geheugen van de Heemkunde kunnen we met elkaar steeds meer te weten komen. Zo zijn veel oude namen van locaties aan het verdwijnen of zelfs niet meer bekend. Daarnaast is het delen van verhalen over lokale gebeurtenissen een manier om de geschiedenis levend te houden. Misschien heb jij een vraag over de lokale geschiedenis waarmee de Heemkundevereniging je kan helpen, of heb jij juist informatie die de Heemkundevereniging verder kan helpen. Breng dus vooral je foto’s, vragen en verhalen mee. Vier zurrege vuur ing tas kaffie.

In verband met de zaalreservering, graag vóór 16 juli a.s. je deelname doorgeven via mail: debongard@hotmail.com

P.S. Houdt  s.v.p. rekening met de werkzaamheden in de Kloosterstraat in Simpelveld!

 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud