Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kasteel Hoensbroek opent poort voor sociale verbinding op 17 en 18 december

17 december @ 08:00 - 18 december @ 17:00

Op 17 en 18 december organiseert het Nationaal Programma Heerlen-Noord op Kasteel Hoensbroek een gratis toegankelijk kerstevenement voor de inwoners heel Heerlen. Dit moet voor alles een gezellig weekend worden maar er zit ook een diepere betekenis achter.

Trots op Heerlen-Noord

Het is het tweede evenement in het kader van het Nationaal Programma Heerlen-Noord. Van begin af aan is gesteld dat trots de brandstof is voor de inhaalrace die het Nationaal Programma Heerlen-Noord in de komende twee decennia wil laten doen. Vandaar de keuze voor de locatie: Heerlenaren zijn trots op Kasteel Hoensbroek. Stilaan moet het gegeven dat bewoners van Heerlen-Noord in sociaaleconomisch opzicht achterlopen op de rest van Heerlen naar de achtergrond verdwijnen en moet de trots meer op de voorgrond komen.

Activiteiten

Het evenement, dat wordt geopend door gouverneur Emile Roemer, staat in het teken van verbondenheid. Er zullen een aantal activiteiten plaatsvinden om deze verbondenheid te bevorderen. Zo bereidt Caritas 045 een kerstmaal en verzorgen Martin van der Weerden en Wim Kortekaas wandelingen onder de noemer ‘trots op Hoensbroek’. Ook staan er optredens van lokale muziekverenigingen, verhalen onder de kerstboom en activiteiten als boogschieten en knutselen op het programma. Meerdere scholen hebben deelgenomen aan de Jan Terlouw Verhalenwedstrijd. Tijdens het kerstevenement komt de kinderboekenschrijver en oud-politicus persoonlijk naar Hoensbroek om in drie categorieën (verhalen, poëzie, gesproken woord) de naar hem vernoemde prijs uit te reiken. Omdat gezonde voeding en beweging een belangrijke rol spelen in de eerder genoemde inhaalrace wordt ook hierop ingespeeld door middel van een run voor kerstmannen en -vrouwen.

Muziek

Tijdens een evenement als dit mag natuurlijk muziek niet ontbreken. Dit weekend treedt daartoe een leerorkest uit de Bijlmer op. Het bijzondere aan dit orkest is dat kinderen uit de Amsterdamse Bijlmer samen saxofoon en vioolspelen.

Bezoekers kunnen zich aanmelden via de website heerlen-noord.nl.

 

Gegevens

Begin:
17 december @ 08:00
Einde:
18 december @ 17:00
Site:
www.heerlen-noord.nl.

Organisator

Nationaal Programma Heerlen-Noord

Locatie

Kasteel Hoensbroek
Klinkertstraat 118
Hoensbroek,
+ Google Maps

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar top
Skip to content