Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing ‘Een ontmoeting met de Romeinen’ op 27-11 in Simpelveld

27 november @ 20:00 - 22:00

€3,00

In Heerlen werken vele handen aan de plannen voor een nieuw Romeins Museum. Dit museum zal het Romeins badhuis, een rijksmonument, ook voor toekomstige generaties bewaren. Dat wordt doen de deskundigen niet alleen door middel van een beschermend gebouw maar ook door verhalen te vertellen. Op deze manier vindt het erfgoed een weg naar de harten van de bezoeker.

In dat toekomstige Romeins Museum in Heerlen stapt de bezoeker in een tijdscapsule. Die landt midden in het leven van de inwoners van Coriovallum (Heerlen) en het lössgebied zo’n 2000 jaar geleden, aan de rand van het Romeinse Rijk. Veel bleef bewaard, veel is opgeschreven en zo brengt het toekomstig Romeins Museum het leven in de Romeinse tijd tot leven. Door de ogen van verschillende mensen – een pottenbakker, een Romeins officier, een handelaar, een politicus, een arbeidster en nog vele anderen – ontvouwt zich het leven lang geleden, zo anders en toch zo herkenbaar. De ‘dame van Simpelveld’ is één van deze personen. Zij kreeg een huis voor altijd.

De sarcofaag van Simpelveld

De sarcofaag van Simpelveld én het Romeins badhuis zijn beiden kortgeleden gerestaureerd, beiden vertellen verhalen, toen, nu en in de toekomst. Graag neemt spreekster dr. Benoît Mater de aanwezigen mee op een korte tijdreis.

Nadere informatie

De lezing is op maandag 27 november a.s. om 20.10 uur, in Partycentrum Oud Zumpelveld, Irmstraat 23 te Simpelveld. De lezing is aansluitend aan de jaarvergadering van de Heemkundevereniging De Bongard, daarom is de zaal pas om 20 uur toegankelijk voor de deelnemers aan de lezing. Voor leden van heemkundevereniging De Bongard is de toegang gratis, van niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van 3 euro.

 

 

Gegevens

Datum:
27 november
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€3,00
Site:
www.debongard.nl

Organisator

Heemkundevereniging De Bongard

Locatie

Partycentrum Oud Zumpelveld
Irmstraat 23
Simpelveld,
+ Google Maps

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud