Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Soldatenverhalen van Margraten  door Joric Videc op 28 november

28 november @ 20:00 - 22:00

€3,00

Op maandag 28 november a.s., aansluitend aan haar jaarvergadering, organiseert Heemkundevereniging De Bongard de lezing Soldatenverhalen van Margraten met als spreker Jori Videc. De lezing start om 20 uur en vindt plaats in Partycentrum Oud Zumpelveld, Irmstraat 23 te Simpelveld. Voor leden van heemkundevereniging De Bongard is de toegang gratis, van niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van 3 euro.

Soldatenverhalen

Tijdens de presentatie zal Jori Videc een aantal persoonlijke verhalen van soldaten met u delen. Daarnaast zal hij een inkijkje geven in het onderzoeksproces en de (primaire) bronnen die voor het schrijven van de soldatenverhalen van belang zijn geweest. Tevens zal de presentatie een interactief en didactisch gedeelte hebben. Hij laat u dan ervaren hoe hij de soldatenverhalen en de historische bronnen integreert in zijn lessen om jongeren tot historisch denken aan te zetten en de geschiedenis persoonlijker te maken.

Omslag boek Faces of Margraten

Jori Videc

Spreker Jori Videc is werkzaam als docent Geschiedenis in het voortgezet onderwijs en daarnaast is hij veel bezig met zijn grootste passie: de geschiedenis van de wereldoorlogen, met name de Tweede Wereldoorlog en de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten. Zo is hij onder meer auteur van het boek De Gezichten van Margraten, zij bleven voor altijd jong (2020). Binnenkort komt hiervan de Engelstalige editie uit, waarin 250 biografieën van gesneuvelde Amerikaanse militairen zijn beschreven. Om deze verhalen te kunnen schrijven, heeft Jori jarenlang onderzoek gedaan en contacten gelegd met o.a. Amerikanen en grafadoptanten. Daarnaast is hij actief voor diverse herdenkingsstichtingen. Sinds 2018 geeft hij op persoonlijke titel rondleidingen op de begraafplaats waarbij de verhalen van de Amerikaanse soldaten altijd centraal staan. Meer informatie is op zijn website te vinden: www.soldatenverhalenmargraten.nl

 

 

Gegevens

Datum:
28 november
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€3,00
Site:
www.debongard.nl

Locatie

Partycentrum Oud Zumpelveld
Irmstraat 23
Simpelveld,
+ Google Maps

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar top
Skip to content