Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezingenreeks ‘De Salons’ van 29 september tot 24 november in de Abdij van Park in Leuven

29 september @ 20:00 - 24 november @ 22:00

€12,

De restauratie van de Abdij van Park vordert gestaag. Intussen is de stad Leuven, aan wie de abdij in erfpacht werd gegeven, volop bezig met het organiseren van activiteiten. Op vijf donderdagavonden vanaf 29 september wordt een lezingenreeks over het onderzoek en de restauratie van de abdijsite georganiseerd. De lezingenreeks De Salon is bedoeld voor de meer-willen-weter. Elk salon eindigt met een korte rondleiding met focus op het thema van de lezing.

 

Abdij van Park in Leuven vanuit de lucht (B)

De Salons

Salon 1
Over tien uitdagingen van architecten, de zoektocht naar een totaaloplossing van complexe vraagstukken in historische monumentale contexten. Wanneer : 29 /09/22, aanvang: 20 u, duur: 2 u, waar: Refter, begeleiding: studio Roma en Katrien Deckers (studiedienst gebouwen stad Leuven),  capaciteit: max. 75 pers.,  prijs: toegangsticket voor het klooster  € 12,-.

Salon 2
10 jaar archeologische sondering, vinden en gevonden worden, integreren van schatten, archiveren van abdijrijkdom. Wanneer : 13/10/22, aanvang: 20 u, waar: Refter, begeleiding: – Lisa van Ransbeek, capaciteit: max. 75 pers., prijs: toegangsticket voor het klooster  € 12,-.

Salon 3
Geschiedenis en bouwgeschiedenis, twee handen op een abdij-buik, hoe verschillende bouwlagen historische gelaagdheid toont. Revelatie van bijna 900 jaar religieus constructivisme. Stenen doen Spreken. Wanneer : 27/10/22, aanvang: 20 u, waar: Refter, begeleiding: Stefan Van Lani & Frank Dopere, capaciteit: max. 75 pers., prijs: toegangsticket voor het klooster – € 12,-.

Salon 4
Glasramen als historisch stripverhaal, waar loodlijnen en kleurvlakken meer vertellen dan wat je ziet. Ontdek de restauratie van Vlaamse topstukken uit het 17e-eeuwse Leuvense glazeniersatelier van Jan De Caumont. Wanneer : 10/11/22. Aanvang: 20 u, waar: Refter, begeleiding: Aletta Rambaut, capaciteit: max. 75 pers., prijs: toegangsticket voor het klooster – € 12,-.

Salon 5
Abdij van Park is gebouwd op stevige fundamenten, diep gegraven en constructief gestut. Traditie in vernieuwing was en is permanent aanwezig.  Meer dan salonfähig om stil te staan bij deze eeuwenoude en springlevende innovatie en duurzaamheid, zowel in bouwen als landschappelijke ordening en ontwikkeling. Wanneer : 24/11/22, aanvang: 20 u, waar: Refter, begeleiding: Philippe Cypers (ingenieur technieken), Dan Antea (studiebureau technieken) & De Watergroep, capaciteit: max. 75 pers., prijs: toegangsticket voor het klooster – € 12,-.

Overige informatie

Kijk voor meer informatie op: https://visitleuven.be ; homepage onderaan: Abdij van Park ; vervolgens: Wat is er te doen;
https://abdijvanpark.be : vervolgens: Wat is er te doen; https://visitleuven.be/de-verhalen-achter-de-restauratieTickets kunnen worden aangekocht en betaald via de website www.abdijvanpark.be

De volgende contactdag vindt plaats op zaterdag 6 mei 2023 in de abdij van Bonne-Espérance (nabij Binche in Henegouwen).
De uitnodiging met het programma volgt in februari 2023.

 

Gegevens

Begin:
29 september @ 20:00
Einde:
24 november @ 22:00
Kosten:
€12,

Locatie

Abdij van Park, Leuven, België

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar top
Skip to content