Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Presentatie dwarsdoorsnede gemeentelijke kunstcollectie in hal Raadhuis Heerlen vanaf 27 augustus

27 augustus 2023 @ 09:00 - 31 oktober 2023 @ 17:00

Ter gelegenheid van de opening van het vernieuwde Raadhuis presenteert SCHUNCK met ingang van 27 augustus een dwarsdoorsnede van de gemeentelijke kunstcollectie. Deze collectie is de oudste publieke verzameling eigentijdse kunst van Limburg.

De tentoonstelling is te zien in de hal van het Raadhuis, Geleenstraat 27 in Heerlen. De werken nemen de bezoeker mee vanaf het prille begin van de collectie tot aan het heden. Met enkele sleutelwerken van Cobra en de ‘Amsterdamse Limburgers’ wordt stilgestaan bij de ontstaansgeschiedenis van de collectie in de jaren ‘50. Ook geeft de presentatie een goed beeld van de verdere ontwikkeling van de kunstcollectie. Deze collectie wordt evenals de stad de stad zelf gekenmerkt door vernieuwing. Te zien is onder andere werk van onder werk van  Yael Bartana, Constant, Hadassah Emmerich, Romy Finke, Ger Lataster, Keetje Mans, Dan Zhu.

 

Constant, Zonnebaders, 1974, olieverf op doek, 99 x 104 cm, collectie SCHUNCK, gemeente Heerlen.

 

Naast de presentatie in de hal van het Raadhuis is tijdens Cultura Nova eenmalig het Huis van Emoties van David Bade  te zien. Dit project ontstond in samenwerking met GGZ Mondriaan. Het is te zien op het Burgemeester van Grunsvenplein. Daarnaast is ook in SCHUNCK op verschillende plekken collectiewerk te bezichtigen. De tentoonstelling van Bertien van Manen is te zien in het museum. Verder vindt u de muurschildering van Fiona Lutjenhuis in het trappenhuis.  De installatie van Chaim van Luit staat in de vitrine.

De tentoonstelling is vanaf 27 augustus tijdens kantooruren te bezichtigen. De einddatum volgt op een later tijdstip.

 

Gegevens

Begin:
27 augustus 2023 @ 09:00
Einde:
31 oktober 2023 @ 17:00
Site:
www.schunck.nl

Organisator

SCHUNCK*

Locatie

Raadhuis Heerlen
Geleenstraat 27
Heerlen,
+ Google Maps

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud