Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Romeinse JeugdUniversiteit  voor kinderen tussen 8 en 12 jaar bij het Thermenmuseum in Heerlen

10 september 2023 @ 12:00 - 10 december 2023 @ 12:00

Wil jij alles weten over het Romeinse leven dat zich hier afspeelde, duizenden jaren geleden? Neem dan deel aan de colleges van de Romeinse JeugdUniversiteit in het Thermenmuseum in Heerlen! De colleges zijn bedoeld voor kinderen tussen de 8-12 jaar.

College 1 Werd een Romein wel eens ziek?

Op 10 september 2023 aanvang 12:00 uur
Wist je dat er in de Romeinse tijd veel ziektes bestonden? In het Romeinse Rijk werden mensen gemiddeld zelfs maar 22 jaar oud door gebrekkige hygiëne en de vele ziektes! Historica Jody Martens vertelt je er alles over in het college.

College 2  Hoe poepte een Romein? |

Op 8 oktober 2023 aanvang 12:00 uur
Net zoals wij, hadden de Romeinen al een toiletkamer in huis. Op de markt of bij het badhuis waren grote toiletten waar wel 80 mensen tegelijk op konden zitten. Archeoloog Gemma Jansen deelt met jou al haar kennis over je favoriete kleine hokje, het toilet!

College 3  Hoe bouw je een Romeinse brug?

Op 12 november 2023 aanvang 12:00 uur
De Romeinen zijn beroemd geworden vanwege hun grote bouwwerken. Tijdens het college vertelt classicus Christian Kicken alles over de verschillende Romeinse bruggen en hoe deze gebouwd werden. Kun je zelf ook een Romeinse brug bouwen na het college?

College 4  Hoe vloek je als een Romein?

Op 10 december aanvang 12:00 uur
Wist je dat Romeinen geheime boodschappen naar de goden stuurden om zo hun vijanden te vervloeken? In het college vertelt onderzoeker Pieter Houten meer over deze zogenaamde Romeinse vloektabletten.

Meer weten dan je meester of juf? Neem dan deel aan de Romeinse JeugdUniversiteit in het Thermenmuseum. Je kunt je aanmelden voor de collegereeks door een mailtje te sturen naar j.martens@historischgoud.nl

Bij de kassa van het museum is een collegekaart te koop waarmee je toegang krijgt tot alle colleges. De collegekaart kost € 20,- Een los college kost €5 euro.
Volg je alle colleges? Dan ontvang je een speciaal diploma!

 

 

Gegevens

Begin:
10 september 2023 @ 12:00
Einde:
10 december 2023 @ 12:00
Site:
www.historischgoud.nl

Organisator

Historisch Goud
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Thermenmuseum
Coriovallumstraat 9
Heerlen,
+ Google Maps

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud