MS_2018-1_omslag.indd

Sinds 1950 geeft de historische kring een tijdschrift uit met een gevarieerd aanbod aan artikelen over aspecten van de geschiedenis van de regio oostelijk Zuid-Limburg, nu Parkstad Limburg. In de periode 1950-2015 verschenen 65 jaargangen van het tijdschrift ´Het Land van Herle’. Vanaf 2016 is de opmaak gewijzigd naar full-colour en het formaat gewijzigd in A4 en is de naam gewijzigd in

MijnStreek, historisch magazine voor Parkstad Limburg 

De artikelen worden in rubrieken geplaatst, zoals Historisch actueel, Ingezoomd en Merkwaardig verhaal(d). En uiteraard zijn er thema-artikelen. In Uitgelicht verschijnt meestal een uitgebreide recensie van een recente publicatie over de geschiedenis van de regio en in Aangestipt presenteert de redactie boeken die het lezen waard zijn voor verdieping in onze regionale geschiedenis.

Het tijdschrift verschijnt vier maal per jaar, gemiddeld met 36 pagina’s inhoud. U kunt een abonnement nemen via de button rechts van deze pagina, of ook eens een los nummer bestellen om het uit te proberen (die zijn ook te koop bij enkele boekhandels in de regio of bij het Thermenmuseum in Heerlen). Neemt u een abonnement voor minimaal drie jaar dan krijgt u als nieuwe abonnee een van onze eerder gepubliceerde boeken in de historische reeks cadeau. Deze informatie vindt u ook in onze folder.

zoeker

De inhoudsopgaven van de 65 jaargangen van ‘Het Land van Herle’ en van de jaargangen van ‘MijnStreek’ zijn online te raadplegen of te downloaden. Dat geldt ook voor alle afleveringen van de jaargangen ouder dan twee jaar. Via een google-tool zijn deze ook te doorzoeken op willekeurige trefwoorden.  U vindt deze op de pagina: historisch tijdschrift doorzoeken.

In beperkte mate zijn nog losse nummers na te bestellen. Van de overige nummers zijn voor eigen gebruik bij Rijckheyt fotokopieën te bestellen. Kijk hier voor de mogelijkheden. U kunt ze uiteraard ook zelf vanuit de downloadbare pdf’s afdrukken op de overzichtspagina van alle beschikbare nummers.

Voor opname van (volledige) artikelen in nieuwe publicaties is altijd toestemming nodig van het bestuur van de Stichting Historische Kring ‘Het Land van Herle’.

Bijdragen over aspecten van de geschiedenis van de regio zijn welkom. Deze kunnen worden ingediend bij de redactie. Bekijk voor de opmaak van de tekst en het aanleveren van illustraties de auteursrichtlijnen.

In de redactie hebben momenteel zitting: Roelof Braad, hoofdredacteur; drs. Koos Linders, redactiesecretaris; drs. Anita Quaedackers, eindredacteur; drs.  Jean Frins, dr. Frans Gerards; Funs Patelski, en drs. Diane Smeets-Habets.