Op Open Monumentendag 2018 is in Heerlen het boek Rijksmonumenten Heerlen verschenen.  Het boek van geeft een beschrijving in Nederlands en Engels van alle 153! rijksmonumenten in de huidige Gemeente Heerlen. Niet eerder verscheen een full-colour boek met zo’n nauwkeurige beschrijving ervan. De auteurs Fred Vondenhoff, Ton van Mastrigt en Roelof Braad tekenen voor de inhoud. Chris Tiekstra verzorgde de eindredactie en Cyril van de Weijer verzorgde het fraaie fotowerk. Helaas is het boek uitverkocht. Het zal niet worden herdrukt. Een doorbladerbare, verbeterde, internetversie is te raadplegen op www.openmonumentendagheerlen.nl.

De routebeschrijving langs deze monumenten die start op de Heideveldweg in Heksenberg en eindigt in hartje Heerlen kunt u hier als pdf downloaden. Een index op adres en een index naam van het monument kunt u hier downloaden, eventueel om uit te printen en aan uw boek toe te voegen.

RijksmonumentenHeerlen
Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook
Lees ook: