Categorieën
Filter op Prijs
tot OK
Aantal per pagina
Resultaat 1 - 12 van de 62 Toont alle 62 resultaten Toont het enkele resultaat Geen resultaten gevonden
Sorteer op nieuwste
Filters Sorteer resultaten
Reset Toepassen
MijnStreek
Tijdschriften
Nu te koop: alle nummers van de zesde jaargang 2021 van MijnStreek! I.p.v. € 26,00 (actie € 24,00) voor het totaal van de losse nummers voor € 20,00! Zie voor de inhoud  de beschrijving van de afzonderlijke nummers.
26,00 20,00
MijnStreek
Tijdschriften
Interessante artikelen dit keer in het laatste nummer van 2021! Over het Kerkraadse stadspark / de opheffing van de Staatse Ridderschap in de 18e eeuw / pianobouwers Gebroeders Berden uit Kerkrade / het Tweede Kamerlid mej. Truus Kok uit Hoensbroek / en meer ...
6,50 6,00
MijnStreek
Tijdschriften
Weer boeiende artikelen in het laatste nummer van MijnStreek. Over: Een moord in Kerkrade / de eerste Heerlense synagoge / aan de grens geweigerde Joodse vluchtelingen in de jaren 1930 / twee Heerlense vatlopers / een onbekend portret van Hoensbroeks pastoor Röselaers / de onthulling van het beeld van 'D'r Kuëb' 50 jaar geleden.
6,50 6,00
Frans Wojciechowski (red.)
Boeken
Historische reeks
Op de jubileumdag van het Land van Herle op 25 september 2021 in de Rousch vond de boekpresentatie plaats van het 18de deel in de Historische Reeks Parkstad Limburg. Daags daarna is het boek gepresenteerd aan de Poolse gemeenschap in het Poolse huis in Brunssum. In dit boek zijn door de Frans Wojciechowski negen familieverhalen gebundeld geschreven door nazaten van Poolse immigranten.  In chronologische volgorde komen de ‘oral history’-overleveringen aan bod van verschillende generaties Poolse families die naar Zuid-Limburg trokken om voornamelijk in de mijnindustrie te gaan werken.
22,75
MijnStreek
Tijdschriften
MijnStreek 2 van 2021 begint met een artikel over de vergeten geschiedenis van de dag dat Heerlen modern werd. Dat gebeurde op 30 april 1896, 125 geleden dus! Ook de pioniers van de moderne mijnbouw, de familie Honigmann komen uitgebreid aan bod. En we staarten met een nieuwe rubriek 'Gevonden!'.
6,50 6,00
Wim Nolten
Boeken
Historische reeks
‘Het wel en wee van L&V; Wetenswaardigheden over de werknemers van de mijnen van Laura & Vereeniging te Eygelshoven (1899-1974)’. Het boek is rijk geïllustreerd en telt 486 blz, waarvan 87 in kleur. Jarenlang deed de samensteller van dit boek, Wim Nolten, onderzoek naar de ‘koempels‘ van de steenkolenmijnen ‘Laura’en ‘Julia’ in archiefbronnen en literatuur. In de 75 jaar dat  de ‘Société des Charbonnages Réunis Laura et Vereeniging’ actief bezig was met steenkoolwinning uit de ondergrond van Eygelshoven en omgeving hebben er meer dan 14.000 mannen en bovengronds ook meerdere vrouwen kortere of lange tijd gewerkt.  
27,50
MijnStreek
Tijdschriften
MijnStreek no. 1 van 2021 is opnieuw een gevarieerd nummer geworden met artikelen over onderwerpen uit het recente en het iets verdere verleden. Met ingang van dit nummer is de vormgeving iets aangepast voor betere leesbaarheid, ook door kleurenblinden.
6,50 6,00
MijnStreek
Tijdschriften
Nu te koop: alle nummers van de vijfde jaargang van MijnStreek! I.p.v. € 24,00 voor het totaal van de losse nummers voor € 18,90! Zie voor de inhoud  de beschrijving van de afzonderlijke nummers.
24,00 18,90
Lei Heijenrath
Mathieu Huijnen
Boeken
Historische reeks
In deze tweede bundel met bijdragen over de geschiedenis van het Land van Rode komen weer boeiende thema's over het verleden van deze oude regio aan bod. Beide auteurs van de Stichting Fontes Rodenses, Lei Heijenrath en Mathieu Huijnen, belichten die geschiedenis weer op basis van gedegen bronnenonderzoek. Nederzettings- en bewoningsgeschiedenis, de rechtskundige en bestuurlijke status, de kalculen (kolengroeves), het feitelijke begin van de 80-jarige oorlog, naamkunde en dialect, de adellijke bewoners van huis Anstel en een verhandeling over een rechtszaak in de Franse tijd waarbij afscheid werd genomen van foltermethodes uit de eeuw ervoor komen nieuw belicht in de uitgewerkte thema's aan bod. De eerste twaalf artikelen zijn van de hand van Lei Heijenrath, het laatste schreef Mathieu Huijnen. Een register op naam en plaatsnamen door Ine Sijben sluit het boek af. Het boek is deel 17 in de Historische Reeks Parkstad Limburg en telt 248 blz en is grotendeels in kleur geïllustreerd.  De inhoud:
 1. Keizer Otto II bevestigt op 8 augustus 973 de schenking van een ’Wildbann’ aan aartsbisschop Gero van Keulen; Een aspect van de nederzettingsgeschiedenis van oostelijk Zuid-Limburg
 2. Het begin van de bestendige bewoningsgeschiedenis van Rode vanaf de elfde eeuw
 3. Vroen-Nulland: baken in de nederzettingsgeschiedenis van Kerkrade
 4. Nederzettingsgeschiedenis en territoriale politiek-religieuze machtsontwikkeling in relatie tot de Benrather Linie
 5. Over het ’stedeken en de vrijheid ’s-Hertogenrode’: ontstaan, terminologie, rechtskundige status en wederwaardigheden gedurende enkele eeuwen
 6. Kalculen zijn toch echt kleinschalige kolengroeves: het bewijs
 7. Wat gepaard ging met de inval van Willem van Oranje in Zuid-Limburg in 1568; Het feitelijk begin van de 80-jarige oorlog
 8. De familie van Berghe van Trips en het adellijk huis Anstel te Kerkrade
 9. De bewoners van het ’adellijck huys Anstel’ in 1740
 10. Over een beoogde transportmaatregel in 1753 en de implicaties voor de structuur van de wegen
 11. Naamkundige beschouwingen bij toponiemen in Kerkrade, opgetekend in een 18e-eeuwse bron.
 12. De bestuurlijke herinrichting van zuidelijk Limburg in de tweede helft van de 18e eeuw
 13. Het proces Keerens: hoe een 13-jarig schoffie gemangeld werd met intimidatie uit vervlogen tijden; of hoe de Franse revolutionaire rechtspraak een einde maakte aan een rechtssysteem dat steunde op verdachtmaking en marteling
29,50
MijnStreek
Tijdschriften
Het vierde nummer van MijnStreek staat weer boordevol interessante artikelen op 44 bladzijden. Met onder meer artikelen over 'Postbezorging Heerlen Maastricht in 1785', 'Karel Belderbusch, heer van Terworm', 'Theo en Tilla Leenders uit Treebeek', `Kaarten van het mijngebied van de abdij Kloosterrade' en 'Het 'gevangenhuys' op kasteel Hoensbroek'.
6,00
Jo Brassée
Boeken
Heerlense buurten reeks
De publicatie ‘Maria-Gewanden en Terschuren vroeger… - van agrarische omgeving tot moderne woonwijk’ is deel 4 in de serie De geschiedenis van de Heerlense buurten van Rijckheyt, centrum voor regionale geschiedenis in Heerlen, die dit samen met Heemkundevereniging Hoensbroek heeft uitgegeven. In woord en beeld passeert de bijzondere geschiedenis van deze twee Hoensbroekse buurten die om de 20ste eeuw uitgroeiden tot de moderne buurten van nu.
14,95 9,95
Rein van Lieshout
Boeken
Overige publicaties
Het laatste deel van de driedelige serie over de bokkenrijders in Zuid-Limburg en omstreken tijdens de eerste vervolgingsperiode (1730-1748) door Rein van Lieshout is nu verkrijgbaar onder de titel: Bokkenrijders in Zuid-Limburg en omstreken 1730-1748; een speurtocht door de archieven en streekliteratuur; Deel III. Protesten en ontknoping.
19,50
1 2 6

Filter op prijs

Scroll naar top
Skip to content