‘Ze spelen helder als mijnwerkers’ De harmonieorkesten van de Staatsmijnen in de Oostelijke Mijnstreek
Auteur(s): Harry Strijkers
Prijs: € 21,50
Pagina's: 222 Blz.
ISBN: 978-94-93037-02-1
Dit boek bestellen

Het dertiende boek in de HistorischHRPL 13 Omslag Ze spelen Helder als mijnwerkerse Reeks Parkstad Limburg draagt de titel “Ze spelen helder als mijnwerkers” – De harmonieorkesten van de Staatsmijnen in de Oostelijke Mijnstreek en is geschreven door oud DSM-archivaris Harry Strijkers. De titel verwijst min of meer naar de impact die de Staatsmijnorkesten hadden ook voor de lokale muziekverenigingen in de mijnstreek. Hoe dat precies zit, kunt u lezen in dit boek.

 

Over het boek:

Na zijn in 1985 verschenen boek Mijnwerkers maakten muziek, dat de geschiedenis beschrijft van het voormalige muziekkorps van de Staatsmijn Maurits te Geleen, verhaalt oud DSM-archivaris Harry Strijkers nu over de beide andere harmonieorkesten van de Staatsmijnen. Deze opereerden in de oostelijke mijnstreek. Het betreft de harmonieorkesten van de staatsmijn Wilhelmina in Terwinselen en van de staatsmijn Emma in Treebeek.

De mijnorkesten waren geliefd en befaamd om hun superieure kwaliteit. Het is dus van belang dat de geschiedenis van deze orkesten uitgebreid is vastgelegd. De auteur dook daarvoor in archieven en literatuur en verzamelde allerlei wetenswaardige gegevens over het reilen en zeilen van beide harmonieorkesten, vanaf hun oprichting in respectievelijk 1908 en 1914 tot aan het samengaan in het Harmonieorkest DSM in 1966.

Het boek met hardcover telt 222 blz., is rijk geïllustreerd in zwart-wit en kleur en voorzien van een persoonsnamenregister.

Het boek te koop bij het Thermenmuseum in Heerlen en enkele boekhandels in de regio of via uw plaatselijke boekhandel met ISBN/EAN 978-94-93037-02-1. Het boek kost € 21,50. Het kan besteld worden via www.landvanherle.nl/bestellen als het moet worden toegezonden.

 

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook