Boekennieuws

Picture of Roelof Braad

Roelof Braad

Roelof Braad, gepensioneerd stadsarchivaris en historicus, is reeds sinds 1991 betrokken bij Historische Kring Het Land van Herle. Zijn huidige functies zijn hoofdredacteur en bestuurslid.

Artikelen van Stichting Historische en Heemkundige Studies in en rond het Geuldal beschikbaar als E-book
De Stichting Historische en Heemkundige Studies in en rond het Geuldal geeft dit jaar haar 29e jaarboek uit. In dit jaarboek worden artikelen gepubliceerd over de geschiedenis van het Geuldal en Zuid-Limburg in bredere zin. Het jaarboek wordt op intekening uitgegeven, en daarom zijn de artikelen voor velen moeilijk verkrijgbaar. Daarom heeft de stichting besloten deze artikelen ook als E-book aan te bieden op de website tegen een geringe vergoeding.
Op dit moment zijn er acht artikelen beschikbaar. Dit aantal zal in de loop van het jaar groeien. De artikelen worden geselecteerd uit die jaarboeken waarvan voldoende digitaal materiaal (tekst en illustraties) beschikbaar is.
De E-books zijn te verkrijgen op de volgende webpagina: https://www.historiegeuldal.nl/winkel/. Het verschijnen van nieuwe E-books zal op de website worden gepubliceerd en op de Facebook-pagina van de stichting kenbaar gemaakt worden.

karakteristieke panden Heerlen

Dubbele stadsvilla, gedeeltelijk dokterswoning met praktijk, gelegen aan de Akerstraat 10  in Heerlen

Architectuurboeken over Heerlen te koop
De Werkgroep ‘Open Monumenten Dag Heerlen’ heeft in 2018 een boek gemaakt over de 153 Rijksmonumenten die Heerlen rijk is. De oplage van 300 exemplaren van het boek “Rijksmonumenten Heerlen” was binnen 6 maanden volledig uitverkocht. U kunt nu inschrijven op de tweede druk met alle 153 monumenten in Heerlen via http://openmonumentendagheerlen.nl/2e-druk-boek-rijksmonumenten-heerlen/.  Dit jaar maakt de Werkgroep ook een nieuw boek met daarin 153 panden in Heerlen die Beeldbepalend zijn. De twee boeken samen laten dus de ruim 300 belangrijkste gebouwen van Heerlen zien. Dit nieuwe boek Karakteristieke panden Heerlen kunt u nu bestellen via http://openmonumentendagheerlen.nl/boek-karakteristieke-panden-heerlen/ Kijk voor alle informatie op onze website openmonumentendagheerlen.nl.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud