HET LAND VAN HERLE

  

Cube design museum in Kerkrade weer open

Roelof Braad, gepensioneerd stadsarchivaris en historicus, is reeds sinds 1991 betrokken bij Historische Kring Het Land van Herle. Zijn huidige functies zijn hoofdredacteur en bestuurslid.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Cube design museum in Kerkrade is weer te bezoeken zonder reservering. Alle reguliere tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa en ook bijzondere acties zijn weer geldig. De exposities zijn veilig te bezoeken: er is voldoende ruimte om anderhalve meter afstand te bewaren tot andere bezoekers, er zijn looproutes en extra hygiënemaatregelen al geldt er wel een beperking wat betreft het maximale aantal bezoekers. Daarom wordt aangeraden online een ticket te kopen om verzekerd te zijn van een plekje op de gewenste dag zonder te hoeven wachten. Tickets kopen is mogelijk via de site: https://www.cubedesignmuseum.nl

Nieuwe exposities
Deze zomer is een tweetal nieuwe exposities te bewonderen. De eerste is ‘Time Matters’. Deze gaat over de tijd. De mens heeft zich altijd verwonderd over de tijd, hoe deze in elkaar zit en wat het begrip tijd met zich mee brengt. In zes thema’s neemt de expositie de bezoeker mee op een tijdreis die de verschillende facetten van tijd belicht. De expositie toont zo’n 30 hedendaagse ontwerpen van bekende designers als Maarten Baas, mischer en Nacho Carbonell.

time matters

De tweede, (Re)design Death heeft hedendaags design rondom afscheid nemen, sterven, rouwen en herinneren als onderwerp.

redesign death

Verder kunt u er de vaste expositie bezoeken.

 

Workshop ‘Repair it’ op  7 augustus
Op 7 augustus is het mogelijk om een bijzondere worpkshop te volgen: ‘Repair it’. Deze workshop is bedoeld voor geïnteresseerden in het proces van 3D-printing. Hoe kunnen we zelf iets ontwerpen én printen, en hoe dat kan bijdragen aan een circulaire economie? Meld je dan nu via de site https://www.cubedesignmuseum.nl aan voor de workshop ‘Repair it’ van de RWTH Aachen en volg deze via stream in Cube! De voertaal van de workshops is Engels. De streams worden verzorgd door de RWTH Aachen als onderdeel van de opleiding Architectuur, maar zijn via Cube open voor andere geïnteresseerde. Er zijn slechts zes plekken beschikbaar!

Deel dit artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Scroll naar top