Tijdelijke archeologiewerkplaats Romeins Kwartier Heerlen vanaf 21 juli

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

In de binnenstad van Heerlen wordt deze zomer een leiding aangelegd om diverse gebouwen op het Mijnwater-netwerk aan te sluiten. Dat betekent dus: graafwerkzaamheden, dwars door het Heerlense Romeins Kwartier. Omdat in dit gebied al vaker Romeinse resten zijn gevonden, wordt het werk uitgevoerd onder archeologische begeleiding. Want…wie weet wat we ontdekken…?!

archeologische werkplaats

Kijken en meedoen
Voor het Thermenmuseum staat een tijdelijke werkplaats waar iedereen vanaf 21 juli zes weken lang op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur een kijkje kan nemen.
Ook de Archeohotspot van De Vondst wordt vanuit deze werkplaats georganiseerd. Het is mogelijk om met de archeologen te praten, kaarten te bekijken en vooral ook om zelf aan de slag te gaan met de vondsten die we bij de graafwerkzaamheden tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan het wassen en sorteren van gevonden resten en materialen.

Heerlen ondergronds
Hoe Heerlen ontstaan is, ontdek je in parels als Kasteel Hoensbroek, de Schelmentoren en het Romeins Badhuis. Maar ook onder de grond zit een deel van onze geschiedenis verborgen. De mijngangen, (schuil)kelders, resten van de middeleeuwse vestingstad en de Romeinse stad Coriovallum.

Kom jij ook meespeuren naar ondergronds Heerlen deze zomer? Je bent welkom in onze werkplaats (Coriovallumstraat 9 Heerlen).

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud