Webinar Studium Generale; Cultuurlandschap in het post-corona tijdperk op 24 november aanstaande

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Samen met spraakmakende denkers en doeners uit de sector, verkennen we de toekomst. Wat is het post-coronaperspectief voor ons cultureel erfgoed? Schuilt in deze crisis misschien ook een kans? Deze vragen staan centraal in een viertal speciale Studium Generale webinars die de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed samen met de ErfgoedAcademie organiseert. In het vierde en laatste webinar van deze reeks richten we ons op het cultuurlandschap. U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Nederlanders hebben in coronatijd massaal de natuurgebieden in Nederland bezocht en het Nederlandse cultuurlandschap herontdekt. Meer dan ooit is het belang van landschap en groen erfgoed voor ons welzijn duidelijk geworden. Deze toegenomen belangstelling heeft ook een andere kant: de druk op het landschap wordt groter. Kan het Nederlandse landschap dat aan?

Programma

Tijdens dit Studium Generale nemen Agnes van den Berg (omgevingspsycholoog en bijzonder hoogleraar Beleving en waardering natuur en landschap aan de Rijksuniversiteit Groningen), Hank Bartelink (directeur-bestuurder LandschappenNL) en Jos Vranken (algemeen directeur NBTC Holland Marketing) u mee in de wijze waarop corona onze waardering, beleving en gebruik van het Nederlandse landschap beïnvloedt en de manier waarop beheerders en beleidsmakers met de nieuwe situatie omgaan.

  • We buigen ons over vragen als: kunnen we de nieuwe waardering voor het Nederlandse landschap vasthouden?
  • Wordt de druk op het landschap niet te groot?
  • Hebben Nederlanders hun eigen land nu definitief ontdekt als vakantieland of is het tijdelijk?

Reflectiebijeenkomst op dinsdag 1 december

Deelnemers aan het webinar van 24 november worden uitgenodigd om na afloop hun reflectie in te sturen op de bijdrage van de sprekers. Hieruit worden drie deelnemers geselecteerd, die een week na de bijeenkomst de kans krijgen om hun post-corona perspectief te presenteren tijdens een digitale follow-up over hetzelfde vraagstuk. Deze bijeenkomst vindt plaats op 1 december van 16:00 tot 17:00. U kunt zich aanmelden voor alleen het webinar of voor beide data.

Wij ontmoeten u graag online op 24 november!

Susan Lammers, algemeen directeur Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Yvonne Ploum, directeur ErfgoedAcademie.

Aanmelden

De bijeenkomst vindt online plaats, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Meld u aan met de bijgaande link: [https://formulier.cultureelerfgoed.nl/archis/studium-generale]

Dit webinar wordt gestreamd via ZOOM. Let op dat u uw e-mailadres juist invult. Vooraf ontvangt u een link voor deelname aan dit webinar.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud